Dentiss Logo

TDB Öğrenci Kolu Ankara’da Toplandı

Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonu 6. Olağan Genel Kurulu, 35 diş hekimliği fakültesinden gelen öğrencilerin katılımıyla 15 Şubat Cumartesi günü Ankara’da yapıldı.
19.02.2014       17.40.32

Genel Kurul'a TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Ali Rıza İlker Cebeci ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Burak Yandımata, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Ersoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Güler Gültekin, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Başkanı Ender Uçan, Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu Sözcüsü Zülküf Akelma, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Başkanı Nihal Yıldız ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Atilla Çağatay Sezik katıldı.


Açılış konuşmasını yapan TDB Öğrenci Kolu Başkanı Mehmet Yıldız, “Bugün burada sadece Odalarımızın öğrenci komisyonu delegeleri değil; mesleğimizin gelişmesi, sağlık politikalarının sermaye değil, halk sağlığı odaklı olması gerektiğini her zaman vurgulayacak meslek örgütü yönetici adayları olarak toplandık” diyerek Genel Kurul katılımcılarına seslendi.

TDB Öğrenci Kolu Sorumlusu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faik Serhat Özsoy’da yaptığı konuşmada; diş hekimliği fakülteleri ülkenin maddi manevi okuması en zor fakültelerinin başında geldiğini belirterek, staj zamanının darlığı ve staj tamamlama puanlarının yüksekliği, öğrencilerin hasta bulma zorluğu, kullanılan aletlerin masraflı oluşu gibi çeşitli sorunların geçmişte olduğu gibi bugün de yaşandığını ifade etti. Özsoy, tüm bu olumsuzluklara rağmen Adana Öğrenci Kongresi, FDI Dünya Diş Hekimleri Birliği Kongresi içinde gerçekleştirilen IADS Öğrenci Kongresi ve Öğrenci Olimpiyatları gibi başarılı organizasyonları düzenleyen, stajyer öğrencilere ücret verilmesi için mücadelesini sürdüren, toplumsal eğitim çalışmalarına katılan, başta TDB Öğrenci Kolu olmak üzere diş hekimliği fakültelerinin tüm öğrencilerini tebrik ederek, 6. Olağan Genel Kurul’a yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti belirtti.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ise konuşmasına TDB’nin kurulduğu ilk günden bu yana öğrencilere değer veren bir meslek örgütü olduğunu belirterek, “Örgütlülük bir demokrasi bilincidir. Ülkemizdeki sorunların azalmasında bugün örgütlülüğün önemini daha iyi görüyoruz. Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin tümü bugün buradadır. Bu sizleri önemsediğimizin göstergesidir. Temennimiz; sizlerin mesleğe atılınca Odaların, TDB’nin tüm Kurullarında görev almasıdır. Sizler, örgütlülük bilinci ile toplumda her zaman sesinizi duyurabilirsiniz. O nedenle öğrenci koluna önem veriyoruz” dedi.

Yapılan son yönerge değişikliği ile tüm öğrencilerin sisteme, yani fakülte çalışmalarına katılacağını duyuran Yücel, FDI Kongresi’nde imzalanan ve genel sağlık-diş hekimliği ilişkisini ortaya koyan İstanbul Deklarasyonu’nun ruhunun eğitime de yansımasını beklediklerinin altını çizerek öğrencilerden de bu deklarasyonu imzalamalarını istedi.

Konuşmaların ardından TDB Öğrenci Kolu faaliyet raporu sunuldu ve Genel Kurul’da dile getirilen görüş ve önerilerin hazırlanacak TDB Öğrenci Kolu 6. Olağan Genel Kurul Sonuç Bildirgesi’nde yer almasına karar verildi. Ardından seçimlere geçildi.

TDB Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonu sonuçlarına göre Yönetim Kurulu Selman Çelen, Hülya Çerçi, Handan Aytuğ Coşkuntuna, Seda Özmen, Sina Saygılı, Osman Ulaşlı ve Mehmet Yıldız’dan oluştu. Ulusal Eğitim Sorumlusu Uğur Aksoy, EDSA İletişim Sorumlusu Azize İpek Yetişti, Ulusal Koruyucu Diş Hekimliği Sorumlusu Orhan Kazan oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından,  yeni döneme ilişkin görüş ve temenniler dile getirilerek Kurul sona erdi.

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.