Dentiss Logo

Sağlık Yapılarının Geleceği Konuşulacak

Dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilmiş mimari projelerin farklı kategorilerde yarıştığı Dünya Mimarlık Festivali, 1-3 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Özellikle diş ve estetik poliklinikleri için gerçekleştirdiği tasarımlarla tanınan Mimar İpek Baycan Magriso, “Future Projects: Heatlh” kategorisinde geleceğin sağlık yapılarını değerlendirecek.
18.11.2021       18.28.34

Covid-19 kaynaklı seyahat kısıtlamaları sebebiyle bu sene çevrimiçi olarak düzenlenecek olan yılın en büyük mimarlık etkinliği Dünya Mimarlık Festivali, 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Canlı yayında gerçekleştirilecek konferanslar ile sektörün önde gelen düşünürleri, ödül delegeleri ve uluslararası jüri topluluğunun buluşturulacağı festivalde, Türkiye’den bir isim jüri üyesi olarak dikkat çekiyor. Özellikle diş ve estetik poliklinikleri özelinde uzmanlaştığı sağlık yapıları için gerçekleştirdiği tasarımlarla tanınan Mimar İpek Baycan Magriso, “Future Projects: Heatlh” kategorisinde geleceğin sağlık yapılarını değerlendirecek. Sağlık yapılarının gelişimini yorumlayan işlerin global düzlemde tartışmaya açılacağı yarışmada; sektörün nabzını tutan enternasyonel juri üyeleri ile birlikte yılın sağlık yapısını seçecekler.

REKLAM

Tasarımı koşulları, alışılagelmiş sistemleri ve çevreyi iyileştirmek için bir araç olarak gören İpek Baycan Magriso mimarlık pratiğini, koşulları yeniden yazmayı ve yapılı çevreyi iyi yönde değiştirmeyi hedefleyen bir mimarlık kollektifi olan İpek Baycan Architects çatısı altında, ulusal ve uluslararası arenada sürdürüyor. Tasarım düşüncesinin bağlamdan beslenerek çevreyi değiştirme gücünün her ölçekteki işe yansıması gerektiğini düşünen Baycan Magriso, tasarımın bir lüksten öte bir hak olduğuna ve ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyor.

2014 yılında TAK – Kıyı Köşe Yarışması’nda aldığı Birincilik Ödülü’nün ardından 2015 yılında Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda Mansiyon Ödülü’ne layık görülen İpek Baycan Magriso, çağdaş mimarisi ve sıra dışı formuyla alışılmış endüstri yapılarından kolayca ayrılan 38°30° Çiftliği ile WAF Awards’ta “Üretim, Enerji & Geri Dönüşüm” kategorisinde kategori birincisi olmuştu. Mimar İpek Baycan Magriso, 2017 yılında yine aynı projeyle iF Design Award ve Architizer A+ Award ile Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün de sahibi oldu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.