Dentiss Logo

Radyasyon Kaynaklarına Dair Lisanslama Başvuruları için Yeni Adres NDK

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından verilen radyasyon kaynaklarına ilişkin lisanslama hizmetleri bundan sonra Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından gerçekleştirilecek.
02.11.2020       17.09.08

Radyasyon temel olarak iyonlaştırıcı radyasyon ve iyonlaştırıcı olmayan radyasyon olarak iki sınıfa ayrılıyor. Canlılar, doğal kaynaklardan gelen radyasyonun yanı sıra yapay radyasyon uygulamalarından da etkilenmekteler. Radyasyon uygulamaları, yasal düzenlemelere tabi faaliyetlerdir. İyonlaştırıcı radyasyonun ve radyoaktif maddelerin güvenli kullanımına ilişkin düzenleme, yetkilendirme ve denetleme faaliyetleri Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından sürdürülüyor.

NDK kayıtlarına göre 2019 yılı sonu itibarıyla ülkemizde diş hekimliğinde toplam 15 051 radyoloji cihazı kullanılmaktadır. Bu cihazların dağılımı ise 5225 Periapikal, 4646 Periapikal Mobil, 4823 Panoramik ve 357 Diş Tomografi cihazı şeklindedir.

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından verilen radyasyon kaynaklarına ilişkin lisanslama hizmetlerinin bundan sonra Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından gerçekleştirileceğini duyurdu. Lisans başvurusu ve lisans yenileme işlemleriniz için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Başvurularınızda yapılacak işlemler ve gerekli belgelere ilişkin başvuru sayfasına buradan, Nükleer Düzenleme Kurumu 2020 Yılı Hizmet ve İşlem Bedelleri Listesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.