Dentiss Logo

Kökcell, TEKNOFEST’te Beğeni Topladı

Dünya'nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’te İstanbul Aydın Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden akademisyen ve öğrenciler, Kökcell isimli projeleri ile yarı finale kaldı. Kök Hücre Eksozomları ile Zenginleştirilmiş Yara İyileştirici Oral Membran projesi beğeni topladı.
02.05.2023       10.30.18

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturdu.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinliklerle teknoloji üreten ve geliştiren bir toplum için farkındalık oluşturmayı hedefliyor. 27 Nisan - 1 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen festivalde, farklı kategorilerde projeler yarıştı.

Kökcell isimli projesi ile TEKNOFEST’e katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi akademisyen ve öğrencileri de yarışma heyecanı yaşadı. Kökcell, Kök Hücre Eksozomları ile Zenginleştirilmiş Yara İyileştirici Oral Membran projesi ile Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi/Üniversite ve Üzeri Seviyesinde Final etabında yarıştı.

Proje Kaptanı Doç. Dr. Sanaz Sadry, Proje Üyeleri ise Prof. Dr. Tosun Tosun, Prof. Dr. Beyza Kırçelli, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Shanli Motiei, Tıp Fakültesi öğrencisi Ramin Ghatari olan Kökcell ekibi, başarıları ile beğeni topladı ve maddi destek almaya hak kazandı


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.