Dentiss Logo

Kemik İyileşme Sürecini Hızlandıran Buluş

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Nazife Begüm Karan ve Arş. Gör. Çiğdem Köşe tarafından geliştirilen “Kemik Yaraları İçin Bir Formülasyon” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patent tescili aldı. Buluş, kemik iyileşme sürecini kısaltmayı amaçlayan tüm branşlarda uygulanabilecek.
15.06.2022       15.57.38

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Begüm Karan ve Arş. Gör. Çiğdem Köşe tarafından geliştirilen “Kemik Yaraları İçin Bir Formülasyon” başlıklı buluş başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patent tescili aldı.

Buluş, Nigella Sativa ve Equisetum Arvense bitkilerinin ekstraktlarını içeren bir karışım ve bu karışımın kemik doku ve yumuşak doku yara/defekt tedavisinde, özellikle iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla kullanımı ile ilgilidir.

Söz konusu karışım, yağ formunda Nigella Sativa ekstraktı ve jel formunda Equisetum Arvense ekstraktı içermekte. Bu bitkisel karışım ile söz konusu bitki ekstraktlarının tek başına sağladığı tedavi süreçlerinden çok daha kısa bir sürede, kemik dokularında iyileşme sağlanıyor. Buluş, kemik iyileşme sürecini kısaltmayı amaçlayan tüm branşlarda uygulanabileceği gibi özellikle ağız diş ve çene cerrahisinde, implant cerrahisi öncesi kemik eksiklikleri ve diğer kemik yapımını hızlandırmaya ihtiyaç duyulan tüm cerrahi işlemlerde, kemik eksikliklerinde, iyileşme sürecini hızlandırmak içindir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.