Dentiss Logo

FDI’ın Platformu ile Yeni Araştırmaları Keşfedin

Kardiyovasküler hastalıklar, felç riski ya da erken doğum... Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI), diş sağlığı ve genel sağlık arasındaki çift yönlü ilişkiyi keşfetmeye yardım eden sağlık platformunu kullanıma sundu. Kimi zaman hafife alınan ağız hastalıklarının beden sağlığı ile ilişkisini gösteren en yeni araştırmalar, platform üzerinden takip edilebiliyor.
06.04.2023       16.33.48

Ağız hastalıkları, küresel olarak en yaygın görülen sağlık sorunu. Öyle ki dünya nüfusunun neredeyse yarısını, 3,5 milyar insanı etkiliyor. Bu durum, sadece sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmakla ilgili değil, aynı zamanda genel sağlık ve yaşam kalitesiyle de ilişkili.

Tedavi edilmeyen ağız hastalıkları, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor ya da var olan bir hastalığı kötüleştirebiliyor. Kardiyovasküler hastalıklar, inme riski, diyabet ya da erken doğum bunlardan birkaçı… Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI), genel sağlık durumu içindeki önemi çoğu zaman hafife alınan ağız sağlığına dikkat çekmek için bir proje başlattı. FDI, kullanıma sunduğu yeni platform ile diş sağlığı ve genel sağlık arasındaki çift yönlü ilişkiyi keşfetmeye yardım ediyor.

FDI’ın yeni platformu, ağız hastalıkları ile genel sağlık arasındaki ilişkiyi gösteren son araştırmaları erişilebilir kılarken, araştırmaların artmasını da desteklemek için tasarlandı. Yeni bilimsel çalışmalar bu linkten görülebilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.