Dentiss Logo

Dişçim İstanbul, Sıcak Tonlarla Yalın ve Konforlu

Dişhekimliği Dergisi'nde Mekân Tasarımı sayfalarının 148'inci sayıdaki konuğu, İstanbul’da 5 klinik ile tedavi sunan Dişçim İstanbul Diş Klinikleri. İlki Çekmeköy’de 4 katlı olarak kurulan Dişçim İstanbul’da, öncelikle kurumsal kimlik, klinik tasarımına yansıtılmış. Sadeliğin öne çıktığı, sıcak tonların kullanıldığı kliniklerde, gösterişten uzak konfor odaklı bir dil hâkim. Kliniklerin üç kurucu ortağından biri olan diş hekimi Serhat Özer, Dişçim İstanbul’u anlattı.
30.01.2024       16.13.42
Ferhat Orhan ve Serhat Özer

Sizi tanıyabilir miyiz? Dişçim İstanbul ne zaman kuruldu? Kadronuz ve şubelerinizden bahseder misiniz?

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum. Dişçim İstanbul Diş Kliniklerinin üç kurucu ortağından biriyim. Dişçim İstanbul, 2014 yılında Çekmeköy’de kuruldu. Ardından gelen memnuniyet ve talepler doğrultusunda sırasıyla Kadıköy, Nişantaşı, Bakırköy ve Göktürk olmak üzere 4 klinik daha açtık. Toplamda 20 aktif hekim ve 50’ye yakın çalışanımız ile hizmet vermekteyiz.

Çekmeköy kliniğinizin ünit sayısı ve büyüklüğü hakkında bilgi verir misiniz?

Dişçim İstanbul Çekmeköy, 750 metrekare alanda kurulmuş, 4 katlı bir klinik. Geniş bekleme alanlarımızın bulunduğu kliniğimiz, 7 ünite sahip. Kullanışlı, konforlu ve kimliğimizin temelini attığımız bir klinik oldu.

Dentart Mimarlık ekibiyle yollarınız nasıl kesişti?

İlk kliniğimizi açmak için yer araştırması yaptığımız dönemde, inşaat mühendisi Ferhat Orhan Bey’in projesini yaptığı bir mekânda tanıştık. Kendisinin samimiyeti, netliği ve bilgi birikimi bizlere güven verdi. Bu şekilde kendisiyle yola çıktık.

Kliniğinizin tasarımı ne kadar sürdü? Süreç ve kliniğinizin tarzı hakkında neler söylemek istersiniz?

İlk amacımız, mimari kimliğimizi oluşturmaktı. Tarz olarak ise sade ve ferah bir klinik olmasını tercih ettik. Çünkü klinik ortamları, bazı hastalar üzerinde tedirginliğe neden olabiliyor. Bu algıyı kırmak adına sıcak renklerde ve dokularda olan ürünleri projemize dahil ederek estetik ve konforlu alanlar yarattık.

Biz isteklerimizi belirttik, Ferhat Bey de isteklerimiz doğrultusunda ekibiyle birlikte 1 hafta içinde projemizi teslim etti. Her şeyi detaylı bir şekilde anlattı. Sonrasında işin en keyifli anı geldi, renk ve model seçimleri. Seçimlerin tamamını birlikte yaptık. Ve ardından hızlı şekilde projenin imalatına başladılar.

Klinik tasarımlarında kurumsal bir çizginin önemi hakkında neler söylemek istersiniz?

Beş kliniğimizin tamamında ortak bir dil olması için kurumsal kimliğimizi kliniğe yansıttık. Tüm kliniklerimize giden hastalarımız, güler yüz ve tecrübemizin yanı sıra aynı karşılama bankosuyla ve aynı oturma grupları ile ağırlanır. Böylelikle hastalarımız, farklı bir şubemize gittiğinde yabancılık çekmiyor. Ferhat Bey bu süreçte tüm beklentilerimizi üst düzeyde karşıladı ve kendinden çok şey kattı.

Yaptığı işin her zaman arkasında durması, her an ulaşılabilir olması ve hızlı şekilde çözüm sunması, her şeyi ona teslim edebilme rahatlığı, çok büyük bir konfor oldu bizim için. Yoğun çalıştığımız için klinik şantiyelerimize haftada bir gün ve kısa ziyaretler yapabiliyorduk. Bizi hiç yormadan her şeyi tam zamanında ve istediğimiz gibi eksiksiz hazırladılar. Zaten tüm ekibi, aile gibi uyum içerisinde ve çözümsel yaklaşıyorlar. Başta inşaat mühendisi Ferhat Orhan ve Dentart Mimarlık Ofisi ekibine tekrar teşekkür ederim.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.