Dentiss Logo

Diş Teknisyenleri Günü Kutlu Olsun

6 Aralık Diş Teknisyenleri Günü, meslek örgütlerinin tebrik mesajları ile kutlandı. Diş tedavilerinin görünmez kahramanlarının bu önemli günü kutlu olsun.
07.12.2020       16.54.56

Pandemi tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağına denk gelen 6 Aralık Diş Teknisyenleri Günü, meslek örgütlerinin tebrik mesajları ile kutlandı. Diş Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu’nun mesajında “Ağız ve diş sağlığı sektörünün önemli ayağı olan Diş Teknisyeni meslektaşlarımızın ve arkadaşlarımızın 6 Aralık Diş Teknisyenleri Günü'nü kutlar iş hayatlarının çok daha iyi günlere taşınmasını dileriz” ifadeleri yer aldı.

Diş hekimlerinin de unutmadığı bu önemli gün için, Türk Dişhekimleri Birliği mesleki sorunlara dikkat çeken bir mesaj yayınladı: “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin vazgeçilmez unsurlarından olan Diş Teknisyenleri; maalesef çalışma ortamlarındaki fiziki yetersizlikler, çalışma sürelerinin fazlalığı, toz ve kimyasallarla gelişebilen silikozis hastalığı başta olmak üzere pek çok meslek hastalığıyla karşı karşıya kalmaları vb. pek çok sorunla birlikte hizmet üretmektedirler.

Var olan problemlerinin çözüme kavuşturulması noktasında Türk Dişhekimleri Birliği olarak dün olduğu gibi bugün de değerli çalışma arkadaşlarımızın yanında olacağımızı belirtir, 6 Aralık Diş Teknisyenleri Günü’nü sevgi ve saygılarımızla kutlarız”.

Diş Hekimlerine Çağrı: “Ruhsatlı Diş Laboratuvarlarını Tercih Edin”

Pandeminin etkisiyle özellikle kamu kurumlarına hizmet veren diş laboratuvarları zor günler geçiriyor. Sorunların çözümü için ilgili kurumlar ile irtibat halinde olan Diş Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu, diş hekimlerine de bir çağrıda bulunmuştu. Federasyon Başkanı Bülent Eroğlu’nun çağrısını bir kez daha yayınlıyoruz:

“Ağız ve Diş Sağlığı sektöründe, diş hekimleri ve diş teknisyenleri birlikte çalışmaktadır. Her iki meslek grubu da birbirleri olmadan bu sektörde faaliyetlerini sürdüremez. Bu sebeple karşılıklı olarak hoşgörüyle ve saygı çerçevesinde, hastalara sağlıklı ve en iyi hizmeti vermek ilk hedefimiz olmalıdır. Sizin aracılığınızla diş hekimlerine bir çağrımız olacak; İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yürürlüğe koyduğu ÜTS sistemi ile birlikte diş hekimlerinin özel kliniklerde faaliyet verirken, ruhsatlı diş laboratuvarlarını tercih etmelerini istiyoruz. Ruhsatsız diş laboratuvarlarının tercih edilip sayılarının artması, hastalara verilmesi hedeflenen sağlıklı ve kaliteli hizmetten uzaklaşılması anlamına gelir. Öte yandan Sağlık Bakanlığı koşullarına uyan, İl Sağlık Müdürlüğü ve Valiliklerce ruhsatlandırılmış diş protez laboratuvarları gösterdiği özen karşısında hak ettiği kazancı sağlayamaz. Tüm diş hekimlerinin bu hassasiyeti göstermesini temenni ederiz”.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.