Dentiss Logo

Deprem Bölgesi Özel Çağrısı, TEKNOÇABA

TÜBİTAK, deprem bölgesindeki illerde faaliyet gösteren KOBİ ölçeğindeki kuruluşların yenilikçi faaliyetlerini desteklemek için 2023-DEPREM BÖLGESİ Özel Çağrısı-TEKNOÇABA’nın açıldığını duyurdu. Kuruluşlar, 25 Aralık 2023’e kadar ön kayıt yaptırabilir.
09.03.2023       11.19.41

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren KOBİ ölçeğindeki kuruluşların, proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında “2023-DEPREM BÖLGESİ Özel Çağrısı-TEKNOÇABA” açıldı.

Bu çağrılar, sadece Deprem Bölgesi’nde yerleşik kuruluşlar için 27.12.2023 tarihine kadar sürekli başvuruya açık olacak ve çağrıya sunulan projeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecek.

Çağrı duyurusunda, konu ve kapsam hakkında bilgilere de yer veriliyor. Tüm sektör ve teknoloji alanlarında yeni bir ürün tasarım ve geliştirme çalışması, mevcut bir ürünün iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında, firmanın teknolojik rekabet gücünü artıracak Ar-Ge projeleri desteklenecek. Çağrı kapsamında, "Çağrıya Özel Şartlar" bölümünde yer alan linklerde belirtilen Öncelikli ve Kilit Teknolojilerde Ar-Ge ve Yenilik Konuları, Stratejik ve İhtiyaç Odaklı Ar-Ge ve Yenilik Konuları ile Avrupa Yeşil Mutabakatı ve İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Konularında sunulan projelere öncelik verilecek.

TEYDEB 1501 ve 1507 2023-DEPREM BÖLGESİ Özel Çağrısı-TEKNOÇABA çağrı takviminde, kuruluş bazlı ön kayıt son tarihi 25.12.2023 ve çağrı kapanış tarihi ise 27.12.2023 olarak belirtiliyor. Detaylı bilgilere bu linkten ulaşılabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.