Dentiss Logo

Batman'da Vatandaşlara Evde Diş Tedavisi

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 'Evde Bakım Hizmeti' kapsamında evde diş tedavi sağlık hizmetine devam ediyor. Hizmet çerçevesinde Batman merkeze bağlı Binatlı köyünde yaşayan 60 yaşındaki Yahya Kayra'nın tedavisi gerçekleştirildi.
01.11.2013       16.39.20
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan beş kişilik ekip, hastaları evlerinde ziyaret ederek diş tedavilerini yapıyor. Batman merkeze bağlı Binatlı köyünde yaşayan 60 yaşındaki Yahya Kayra isimli hastanın, diş tedavisi bu kapsamda yapıldı.

Mobil bakım hizmet ekibi daha sonra merkeze bağlı Şerbetli köyüne giderek burada bulunan 15 yaşındaki yatalak hasta olan Abdullah Özdemir'in tedavisini yaptı. Diş hekimi Dilek Eren Hürmüz sorumluluğunda, hemşire Aysel Demir, hemşire Rehan Arı, diş teknisyeni Ahmet Yılmaz'dan oluşan beş kişilik bir ekiple evde diş bakım hizmeti veriliyor. Evde bakım hizmeti ile ilgili bilgi veren Diş hekimi, Dr. Dilek Eren Hürmüz, Batman'da iki seneden beri başlatılan uygulamanın başvuruları bulunan hastaların evlerine gittiklerini ve burada hastaları tedavi ettiklerini söyledi. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Diş Hekimi Dr. Dilek Eren Hürmüz, "Hastaların genel anestezi altında uyum problemi olan özelikle hem yatalak olup, hem uyum problemi olan ağzını açamayan hastaların bölge hastanesinde genel anestezi altında diş çekimlerini ve tedavilerini yapabiliyoruz. Hastanın yatalak olma şartı var. Yatalak hasta çünkü yatalak hasta kendi çabası ile hastaneye gelemeyen hastadır. Onlara hizmeti biz götürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.