Dentiss Logo

Atamalar Artık Kurayla

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığa Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilen Kanun Hükmünde Kararname ile diş hekimleri artık kura yoluyla atanacak.
12.07.2012       11.54.32
4 Temmuz’da yapılan oturumda ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6354 Sayılı Kanun’ kabul edildi. Buna göre, diş hekimlerinin kamu kurum ve kuruluşlarına daha öncelerden sınavla yapılan atamaların yerini kura çekimi alacak.

2 Kasım 2011’de Resmi Gazete’de yayınlanan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, Türk Dişhekimleri Birliği Kanununda da değişiklikler yapılmıştı. Böylece Kanunda ‘Faaliyet alanı içerisindeki muayene ve tedavi ücretlerine ilişkin rehber tarife teklifi hazırlayarak Birlik Merkez Yönetim Kuruluna göndermek’; ‘Odaların faaliyet alanı içerisindeki muayene ve tedavi ücretlerine ilişkin rehber tarife tekliflerini tasdik etmek’; ‘Oda Yönetim Kurulları her yıl aralık ayı içinde, diş hekimlerinin uygulayacakları muayene ve tedavi ücretlerine ilişkin bir rehber tarife hazırlayarak Birlik Merkez Yönetim Kuruluna gönderirler. Birlik Merkez Yönetim Kurulu, rehber tarife tekliflerini aynen veya gerekli gördüğü değişiklikleri yaparak tasdik eder ve bu tarifeleri Sağlık Bakanlığına bildirir.’ gibi maddelerde değişikliklere gidildi.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.