Dentiss Logo

Aile Diş Hekimliği, Türkiye Geneline Yayılıyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Aile Diş Hekimliği’nin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını söyleyen Bakan Koca, 8-10 bin diş hekiminin görevlendirileceği bu uygulama için yeni diş hekimleri alınacağını da aktardı.
07.06.2023       17.52.11

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. SMA, ALS gibi nadir görülen hastalıkların tedavisi için İstanbul’da yeni bir hastane kurulacağını söyleyen Koca, hastanenin hücre ve gen terapisi için çalışacağını belirtti. Hastane ile aynı kampüste, nadir hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek bir de tesis bulunacak. Sağlık Bakanı Koca, “Böylece, ilacı da kendimiz üreteceğiz, tedaviyi de kendimiz tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını 80 yaş üstü vatandaşlar için Sağlıklı Yaş Alma merkezlerinin kurulacağını söyleyerek sürdüren Koca, bu merkezlerde ileri yaştaki hastalarla özel olarak ilgilenileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca, 3 pilot ilde devam eden Aile Diş Hekimliği uygulamasının genişletileceğini de belirtti. Aile diş hekimliği uygulaması hakkında bilgi veren Bakan Koca, 10 bin kişiye 1 aile diş hekimi olacak şekilde planlama yapıldığını aktardı. Sağlık Bakanı, 8-10 bin diş hekiminin bu alanda görev yapacağını söyledi. Yeni alımlar da yapılarak bu sayının tamamlanması hedefleniyor.

Aile Diş Hekimliği başladığında randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınacak. Birinci basamak sağlık hizmetleri arasındaki aile diş hekimliğinin, koruyucu diş hekimliği olarak toplum ağız sağlığına katkı sunması hedefleniyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.