Dentiss Logo

Adeziv Dental Materyallere İtme Testi Mekanizması Patent Aldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emre Mumcu ve Doç. Dr. Canan Akay'ın geliştirdiği "Specification Adjustable Thrust Test Support Mechanism" uluslararası patent başvurusu, olumlu sonuçlandı.
13.01.2023       11.49.14

Diş hekimliğinin Protetik Diş Tedavisi, Restoratif, Endodonti, Pedodonti, Ortodonti gibi birçok bölümünde, adeziv dental materyaller kullanılıyor. Bu materyaller üzerine uygulanan itme testi genellikle materyale dikey olarak uygulanan sabit bir yük altında iki yüzey arasındaki kopmaya-kırılmaya karşı direnci ölçmek için gerçekleştirilmekte.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emre Mumcu ve Doç. Dr. Canan Akay'ın geliştirdiği adeziv dental materyallere uygulanan itme testiyle, bir bağlantıdaki yapıştırıcının (adezivin) performansını karşılaştırmak, yapıştırdığı iki yüzey arasındaki bağlantının kuvvetini ve mekanik tepkisini belirlemek amaçlanıyor. Böylece, pazara sunulan yeni ürünlerin ve mevcut materyallerin push out testi ile adezyon kabiliyetlerinin değerlendirilmesi, eski ürünlerle rakamsal mukayese için tekrarlanabilir bir standart oluşturulabilmesi sağlanacak.

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.