Dentiss Logo

10 Dakikada Diş Tedavisi Olmaz

Hekimsen Sendikası, diş hekimlerine 10 dakikada bir verilen MHRS randevularına karşı, bir açıklama yayınladı. Diş tedavilerinin bu kadar kısa sürede yapılamayacağının belirtildiği açıklamada, bulaşıcı hastalık yayma riskine de dikkat çekiliyor.
31.08.2023       14.59.58

Hekimsen Sendikası, 10 dakikada 1 MHRS randevularının tehlikesi dikkat çekti. Açıklamada, “Diş hekimlerinin MHRS sıklığı 10 dakikaya indirilmiştir. Diş tedavisini bu kadar kısa sürede tamamlamak bir yana, alet ve koltuk sterilizasyonu bile yapılamamaktadır. Ağız Diş Sağlığı merkezleri diş hastalıkları için tedavi merkezi olmak yerine, hepatit ve HIV gibi ciddi bulaşıcı hastalıkları yayma merkezi haline gelme tehlikesi altındadır. Otoklav cihazına giremeyen diş tedavi araç ve gereçlerinin, yüzey dezenfeksiyonunu sağlayan güçlü kimyasal maddeler, 8 dakika kadar bir sürede bakteri ve virüs ölümü sağlayabilmekte iken, 10 dakikalık MHRS dayatması halk sağlığını tehlikeye sokmaktadır” ifadelerine yer verildi.

MHRS süresi 20 dakika iken dahi, Diş Hekimliği Çalıştayı’nda sürenin yetersizliğine değinildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, uygulamanın bilimle bağdaşmadığı ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğu vurgulanıyor.

Konu ile ilgili olarak Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’ndan sterilizasyon ve dezenfeksiyon protokolleri talep edildiğini duyuran sendika, protokollerin taraflarına iletilmesinin ardından bakanlık nezdinde ve hukuki boyutta girişimlerde bulunacak.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.