Dentiss Logo

Uygulamalı İmplant Semineri’nin sekizincisi tamamlandı

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Semineri’nin sekizincisi 22-26 Ekim 2008 tarihlerinde İstanbul’da, Divan City Oteli’nde 12 dişhekiminin katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu ve Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, beş gün boyunca temel implantoloji konusunda uygulamalı olarak hekimlere doyurucu bilgiler verdiler.
01.11.2008       12.26.35

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Semineri’nin sekizincisi 22-26 Ekim 2008 tarihlerinde İstanbul’da, Divan City Oteli’nde 12 dişhekiminin katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu ve Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, beş gün boyunca temel implantoloji konusunda uygulamalı olarak hekimlere doyurucu bilgiler verdiler.

 

Seminerde ilk üç gün a’dan z’ye teorik ve pratik bilgilerin olgularla birlikte sunulması şeklinde başladı. Son iki gün ise hekimlerin modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulamasıyla eğitim tamamlandı. Seminere katılan dişhekimleri, eğitim sonrasında belirli aralıklarla yapılacak olan vaka tartışma toplantılarına katılarak vakalarını eğitimcilerle tartışma ve değerlendirme fırsatı bulabilecekler.

 

Süre, anlatım ve olgu açısından oldukça yararlı bir düzey oluşturduklarını ve implanta yeni başlayacak dişhekimleri için tüm sorulara yanıt veren bir program sunduklarını belirten Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, bundan sonraki süreçle ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Bilindiği üzere Dental İstanbul Kongresi’nde 28 Kasım Cuma günü Vaka Tartışma Toplantısı’nı gerçekleştireceğiz. Vaka toplantısında implant uygulayan arkadaşlar sunum yapacak ve deneyimlerini paylaşacaklar. Eğitim verdiğimiz tüm arkadaşlarla bir araya gelip, eğitim sonrası çalışmalarını değerlendirme ve sorularını yanıtlama olanağı bulacağız. Kongre sonrası ise birkaç ay ara verip daha sonra temel eğitime katılmış arkadaşlarla ileri düzey eğitimlere devam etmeyi planlıyoruz. Ancak temel eğitim için halen talep var. Bu durumda Aralık ayı itibariyle temel eğitimleri sürdürebiliriz. Sonuçta belli bir bilgi birikimi olan ve implantolojiyi doğru öğrenip doğru uygulayan bir kulüp oluşturuyoruz”.

 

1. Kur Sekizinci Grup İmplant Eğitimi Semineri’ne katılan bazı dişhekimleri beş gün süren etkinliğe ilişkin olarak şunları söylediler:

 

Bora Aynacı

Vatani görevimi yedek subay olarak İstanbul’da yapıyorum. Aslen Karabüklüyüm. İnternette araştırırken implant seminerinin yapılacağını öğrendim. İmplantolojide hiçbir deneyimim yoktu. En başından başlayarak temelini kavramak istiyorum. Beş gün sürdüğü için de bu seminere katılmayı uygun buldum. Kısa bir süre sonra terhis olacağım. Hemen sonrasında da memleketimde muayenehanemi açmayı planlıyorum. Hastalarıma en iyi hizmati verebilmek adına gerekli altyapıyı ve bilgi birikimini tamamlamayı amaçlıyorum. Benim gibi mesleğinin henüz başında olan arkadaşlarıma ise kendilerini geliştirebilecekleri her türlü kurs ve seminerlere katılmalarını öneriyorum.

 

Erhan Yiğit

Seminere İstanbul Beylerbeyi’nden katılıyorum. Yaklaşık 10 yıllık dişhekimiyim. Vestiyer Yayın Grubu’nun dergilerine uzun süredir aboneyim. Bülent Hocamın kursu veriyor olması ve beş günden oluşması burayı tercih etmemde önemli rol oynadı. Ayrıca bundan sonraki süreçte de Bülent ve Ender Hocalar ile devamlı olarak iletişim kurabilmek suretiyle öğrenmek istediklerimizi ya da takıldığımız noktaları sorabileceğiz. İmplantoloji sürekli olarak gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Biz dişhekimlerinin de bu gidişata kayıtsız kalmamaları gerekiyor. Bu aşamada katıldığımız bu seminere benzer etkinlikler sayesinde bilgi seviyemizi artırıyoruz. Sadece dergilerdeki makaleleri okuyarak implantolojiyi öğrenemezsiniz.

 

Didem Kanber

Ankara’dan geliyorum, seminerin yapılacağını aldığım mailden öğrendim. Bir sürewdir implant seminerlerinin yapıldığını takip ediyordum. Beş olduğu için uygun zamanın oluşmasını bekliyordum. Daha önce hiç implant yapmamıştım. Artık implantolojiyi tam olarak öğrenmek istiyorum. Çünkü hastalarımız önceki yıllara göre daha bilinçliler. Özellikle geride bıraktığım yaz aylarında çok hastam ben den implant yapmamı istedi. Burada çok doyurucu ve yararlı bilgiler anlatılıyor. Aradığım her şeyi bulduğumu düşünüyorum.

 

Salim Doğan

İmplantolojiyi en iyi şekilde öğrenmek amacıyla seminere katılıyorum. Buraya katılmamda arkadaşım Ramazan Gül’ün emeğinin bulunduğunu da es geçmemek gerekiyor. Daha önce bir implant kursuna katılmıştım. Fakat buranın çok daha yüksek seviyede olduğunu söylemek isterim. Vaka toplantısına da katılmaya çalışacağım.

 

Ramazan Gül

Adana’da dişhekimliği yapıyorum. Vestiyer Yayın Grubu’nun dergilerine aboneyim. Seminer hakkındaki gerekli bilgiyi dergiler aracılığıyla edindim. Beş günlük seminer benim açımdan çok yararlı geçiyor. Biz dişhekimleri için implant artık bir zorunluluk haline geldi. Bunun gerisinde kalamayız. Mutlaka uygulamamız gerekiyor. Burada öğrendiklerimiz kendimize olan güvenimizi de olumlu yönde etkiliyor. En kısa sürede implant yapmaya başlayacağımı düşünüyorum. 28 Kasım Cuma günü yapılacak Vaka Tartışma Toplantısı’na da gelmeyi çok istiyorum.

 

Gül İşeri 

12 yıllık dişhekimiyim, seminere Eyüp’ten katılıyorum. Seminerle ilgili ayrıntıları Dental Tribune’de görmüştüm. Zaten önceki seminerleri biliyordum. Katılmak istemiştim ama nasip bugüneymiş. İmplantolojiyle ilgili bilgilerimi artırmak istiyorum. İçerik olarak kurs son derece kapsamlı. Yakın zamanda implant yapmaya başlayacağım.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.