Dentiss Logo

Üniversite Hastanelerinde Grev

Hekimler, son yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’nin başta asistan hekimler olmak üzere, üniversite hastanelerinde çalışan doktorlar için neden olduğu eşitsizlik nedeniyle 15-16 Eylül’de grev yapıyor. Sağlık meslek örgütleri, eyleme destek verdiklerini açıklayıp taleplerini “Eşit işe, eşit ücret” olarak dile getirdi.
15.09.2022       16.00.59

Üniversite hastanelerindeki hekimler, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde haklarını aramak için grevde. Hekimsen Sendikası’nın yaptığı açıklamada, 12 Ağustos 2022 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olan “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği” hakkında, çeşitli basamaklarda çalışan hekimlere birtakım avantajlar sağlamış olsa da birçok branşta adalet sağlanamadığı ifade ediliyor. Açıklamada, SBÜ ve YÖK kadrosunda olup aynı işi yapan tüm hekimlerin eşit ücret alması, hekimlerin hak ettikleri ücretlerin bağlı oldukları kadroya göre belirlenmemesi gerektiğinin altı çizilmekte.

Türk Dişhekimleri Birliği de yaptığı basın açıklaması ile Ek Ödeme Yönetmeliği’nin yarattığı eşitsizliğe dikkat çekti: “Ek Ödeme Yönetmeliği ile doğan çeşitli eşitsizlikler, her platformda dile getirilmiş ancak bu eşitsizlikle "unutulan" meslektaşlarımızın mağduriyetleri giderilmemiştir. Meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için seslerini Sağlık Bakanlığı’na duyurmak üzere "15-16 Eylül 2022" tarihlerindeki "Eşit işe, eşit ücret" talebiyle aldıkları eylem kararını desteklediğimizi, Türk Dişhekimleri Birliği'nin emek üretenlerin yanında dün olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde durmaya devam edeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz”.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.