Dentiss Logo

Straumann dental teknisyenlik kursları Ankara ve İstanbul’da yapıldı

Türkiye’de son zamanlarda dental firmaların diş teknisyenlerine yönelik düzenlediği eğitim amaçlı organizasyonların sayısında artış gözleniyor. İsviçreli Straumann firmasının Türkiye distribütörlüğünü yapan Batı Dental, ilk defa diş teknisyenlerine implant üstü protezlerle ilgili olarak İstanbul ve Ankara’da iki günlük kurslar düzenledi. 20-21 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Klinik Öncesi Eğitim Laboratuvarın’nda yapılan kursa 10, 23-24 Kasım tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri M.Y.O. Diş Teknisyenliği Bölümü’nde gerçekleştirilen eğitime ise 13 teknisyen katıldı.
17.12.2007       17.57.52
Türkiye’de son zamanlarda dental firmaların diş teknisyenlerine yönelik düzenlediği eğitim amaçlı organizasyonların sayısında artış gözleniyor. İsviçreli Straumann firmasının Türkiye distribütörlüğünü yapan Batı Dental, ilk defa diş teknisyenlerine implant üstü protezlerle ilgili olarak İstanbul ve Ankara’da iki günlük kurslar düzenledi. 20-21 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Klinik Öncesi Eğitim Laboratuvarın’nda yapılan kursa 10, 23-24 Kasım tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri M.Y.O. Diş Teknisyenliği Bölümü’nde gerçekleştirilen eğitime ise 13 teknisyen katıldı.   Straumann’ın eğitim teknisyenlerinden Marc Sommer’in yönettiği etkinliklerde Straumann’ın tarihçesi ve felsefesi, implant ürün grubu, cerrahi, ölçü alma ve model hazırlama işlemleri, WN ve standart implant üzerine simante köprü tasarımı, tam dişsiz hastalarda restorasyon, morse taper ve solid dayanak, modellenen parçaların kalıplarının hazırlanması gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Bütün implant firmalarının hekimlere yönelik kurslar düzenlediğini belirten Batı Dental’in İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Şeref Kurudal, bir implant firması olarak Türkiye’de ilk defa teknisyenlere yönelik kurslar organize ettiklerini belirtti. Kursların orta seviyeli olarak planlandığını ifade eden Kurudal, “Bütün karılımcılarımız kurslarımızdan memnun kaldı..Ekim ayındaki Dental İSTANBUL Kongresi içindeki Dental Labor Günleri Diş Teknisyenliği Kongresi’nde eğitimlerimizin duyuruları yapıldı. Ayrıca Vestiyer Yayın Grubu eğitimlerimize teknisyen katılımı sağladı.  Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyoruz. 2008 yılında ileri düzey eğitimler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.