Dentiss Logo

Ortodontistler 11. Uluslararası TOD Kongresi’nde buluşacak

11. Uluslar arası Ortodonti Derneği (TOD) Kongresi 12-16 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir’de, Çeşme Sheraton Hotel’de yapılacak. Yerli ve yabancı on konuşmacının sunum yapacağı etkinlikte, çene-yüz bölgesine ait deformasyonlar ve tedavi yaklaşımları, ortodontik tedavi mekanikleri ve stabilite, tedavi prensiplerine güncel bakış ve serbest konular gündemi oluşturacak. Kongrede “Ortodonti Biliminin 80. Yılı” isimli bir panel düzenlenecek.
05.02.2008       11.37.14

11. Uluslar arası Ortodonti Derneği (TOD) Kongresi 12-16 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir’de, Çeşme Sheraton Hotel’de yapılacak. Yerli ve yabancı on konuşmacının sunum yapacağı etkinlikte, çene-yüz bölgesine ait deformasyonlar ve tedavi yaklaşımları, ortodontik tedavi mekanikleri ve stabilite, tedavi prensiplerine güncel bakış ve serbest konular gündemi oluşturacak. Kongrede “Ortodonti Biliminin 80. Yılı” isimli bir panel düzenlenecek. Prof. Dr. Nedret Gürsoy ve Prof. Dr. Filiz Perkün’ün konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Ertürk yapacak.

 

11. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Kongresi’nde “Meslek Sorunlarımız” başlığı altında Türkiye’de ortodontide yaşanan sıkıntılara değinilecek. Bu bölümde ilk söz alacak olan Tamer Büyükyılmaz’ın “Ortodontinin tanıtım kampanyası” konu başlıklı sunumu ortodontistlerin ilgisini çekecek. Bunun ardından düzenlenecek panelde, kamu hastanelerinde çalışan ortodontistler yaşadıkları çeşitli sorunları katılımcılarla paylaşacak. Ankara 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Candan Okay Türkdönmez, Topraklık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Serhat Özsoy ve Sağlık Bakanlığı İzmir Eğitim ve Diş Hastanesi’nden Pınar Saatçi deneyimlerini anlatacak.

 

Ayrıca kongre öncesinde ve sonrasında iki adet kurs organize edilecek. Kongre öncesinde 12 Ekim Pazar günü Bjørn Zachrisson, ortodonti, periodonti, implant alanlarında son zamanlarda yapılan araştırmaların klinik sonuçlarıyla ilgili bir eğitim verecek. Renato Cocconi ve Domingo Martin’in kongre bitiminde yapacakları kursta ise, etkili, estetik, periodontal sağlık ve sağlamlık bakımından bilinmesi gerekenler gösterilecek.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.