Dentiss Logo

Krize inat dişhekimliği camiası Dental İstanbul’a koştu

Türk dişhekimliği sektörünün lider yayın kuruluşu Vestiyer Yayın Grubu’nun İstanbul’u ve dolayısıyla Türkiye’yi dünyanın sayılı dental buluşma noktalarından biri haline getirmek amacıyla hayata geçirdiği Dental İstanbul Kongresi’nin ikincisi yaşanan ekonomik krize rağmen büyük bir katılımla yapıldı. 28-30 Kasım tarihinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona 1 500’e yakın dişhekimi, diş teknisyeni, dişhekimliği öğrenci ve yardımcıları kongreye katılımlarıyla büyük şov yaptılar.
03.12.2008       10.18.23

Türk dişhekimliği sektörünün lider yayın kuruluşu Vestiyer Yayın Grubu’nun İstanbul’u ve dolayısıyla Türkiye’yi dünyanın sayılı dental buluşma noktalarından biri haline getirmek amacıyla hayata geçirdiği Dental İstanbul Kongresi’nin ikincisi yaşanan ekonomik krize rağmen büyük bir katılımla yapıldı. 28-30 Kasım tarihinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona 1 500’e yakın dişhekimi, diş teknisyeni, dişhekimliği öğrenci ve yardımcıları kongreye katılımlarıyla büyük şov yaptılar. Bunun yanında Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Fuarı’na (DİF) katılan 40 firma en yeni ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı.

 

Uluslararası boyutuyla da ön plana çıkan organizasyona Avrupa, Balkanlar, İran, Irak, Azebaycan, Suudi Arabistan ve Suriye’den çok sayıda dişhekimi, diş teknisyeni ve dişhekimi yardımcı personeli katıldı. Slovenya’dan 50 kişilik dişhekimi grubu da bir taraftan kongreye katılırken diğer yandan da İstanbul’u gezme fırsatı buldular.

 

Dental İstanbul’un bilimsel programında yer alan konuşmacılar, dişhekimleri, teknisyenler, öğrenciler, dişhekimliği yardımcı personelleri ve firma temsilcileri gerek içerik olarak gerekse de organizasyon bakımından kongrenin son derece başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söylediler. 29 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirdiği “Estetiği, dayanıklılığı ve tahmin edilebilirliği nasıl kombine ederiz” konulu sunumu dişhekimleri ve teknisyenleri tarafından ilgiyle izlenen Michael Dieter, böylesine başarılı bir organizasyonda konuşmacı olarak bulunmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Dişhekimleri bilimsel programdaki konuların ve konuşmacıların özenle seçildiği fikrinde birleşirken teknisyenler ise bazı konferanslara dişhekimleriyle birlikte girmelerinin önemine vurgu yaptı. Katılımcı firma temsilcileri ise yaşanan ekonomik krize rağmen kongreye ve fuara yoğun ilgi gösterildiğini, bu durumun organizasyonun başarısını gösterdiğini dile getirdiler. Kongre kapsamında Türkiye’de ilk defa yapılan dişhekimi yardımcı personeli sempozyumu katılımcıları ise, yardımcı personelliğin bir meslek dalı olarak kabul edilmesi ve bu konuda yapılması gerekenlerin belirlenmesi açısından böylesine önemli bir etkinliğin yapılmasından çok mutlu olduklarını ifade ettiler.      

 

Dental İstanbul 2008 kapsamında iki uluslararası kongre, iki sempozyum, bir fuar, pek çok kurs ve seminer birlikte düzenlendi. Üç gün süren etkinlikte 28-29 Kasım tarihlerinde üçüncü defa gerçekleştirilen 3. Dental Labor Günleri Uluslararası Diş Teknisyenliği Kongresi’nde (DLG), 29-30 Kasım’da 7. Türk Dişhekimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi (DDBK), 28 - 30 Kasım’da 2. Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Fuarı (DİF), 29 Kasım Cumartesi günü 2. Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu (DÖS), 30 Kasım Pazar günü 1. Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu (AsisDent) düzenlendi. Konularında uzman yerli ve yabancı konuşmacıların yer aldığı sunumlarda katılımcılara önemli bilgiler verildi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.