Dentiss Logo

Hasta korkusuna hipnozlu çözüm

Dişhekimliğinde Hipnoz Semineri, Dental İstanbul Kongresi kapsamında 29 Kasım Cumartesi günü yapılıyor. Gün boyu sürecek semineri İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Ateş ve Eğitimci Saadet Şen ortaklaşa olarak düzenleyecekler. Katılımın yirmi ile sınırlandırılacağı uygulamalı seminerde şu konular işlenecek:
11.11.2008       14.11.35

Dişhekimliğinde Hipnoz Semineri, Dental İstanbul Kongresi kapsamında 29 Kasım Cumartesi günü yapılıyor. Gün boyu sürecek semineri İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Ateş ve Eğitimci Saadet Şen ortaklaşa olarak düzenleyecekler. Katılımın yirmi ile sınırlandırılacağı uygulamalı seminerde şu konular işlenecek: Hastayı korkularından arındırmak, hastanın tedaviye korkmadan isteyerek gelmesinde hipnozun fonksiyonu, dişhekime ve hastaya daha rahat bir çalışma ortamı sağlanması, ses tonu, kelimelerin hastalar üzerinde etkisi, ses tonunu kullanmanın puf noktaları, hipnozla sedasyon sağlamak, hekimin hasta üzerindeki etkinliğinin yükseltilmesi, bruksizm, bulantı refleksi ve dişhekimi fobisinin hipnozla tedavisi, hastanın kötü ağız alışkanlıklarını terk etmesi ve hekimin talimatlarına riayet etmesi, anestezisiz diş çekimi ne kadar mümkün?, çocuk hastalarda daha kolay çalışma ve zaman tasarrufu, hasta eğitiminde hipnozla daha etkin sonuçlar, fiziksel ve zihinsel rahatlamanın sağlanması.

 

Dişhekimliğinde Hipnoz Semineri sırasında katılımcılar eğitim dokümanları, açık büfe öğle yemeği, kahve molası ikramlarından da yararlanabilecekler. Günün sonunda ise dişhekimlerine birer katılım sertifikası verilecek. Seminer'e 0 212 274 96 nolu telefondan kayıt yaptırmak mümkün.

 

Semineri verecek isimlerden biri olan Prof. Dr. Muzaffer Ateş, İstanbul Üniversitesi Dişhekimligi Fakultesi’nden 1980 yılında mezun oldu. Bir sure serbest çalıştıktan sonra 1987 yılında başladığı doktorasını “Protez Kaide Maddesi Olarak Kullanılan  Akriliklerin Yapay Plastik Dişlere Bağlanma Dayanımı” üzerine 1993 yılında tamamladı. 1999 yılında doçent, 2007’de ise profesör unvanlarını aldı. Dişhekimliğinde hipnoz konusunda çalışmalar yapan Ateş, hipnozu başarıyla uyguluyor. Bu konuda yayınlanmış makaleleri bulunuyor.

 

Eğitimci Saadet Şen ise iş adamlarına “Beden dili, Ses ve Söz Bilgisi eğitimi” vermekte ve kişisel-kurumsal imaj danışmanlığı yapmaktadır. Hekim-hasta ilişkisi ve umutsuz hastaların motivasyonu konularında kapsamlı çalışmaları bulunan Şen, ayrıca T.C. Spor Bakanlığı Mücadele Sporları Federasyonu’nda Karate ve Muay-Thai Türk Milli Takımlarının NLP danışmanlığı görevini sürdürüyor

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.