Dentiss Logo

Firmalar da Dental İstanbul’dan memnun kaldı

28-30 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenen Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Fuarı’nı (DİF) aralarında dişhekimi, teknisyen, öğrenci, dişhekimliği yardımcı personeli ve firma temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi ziyaret etti. Uluslararası boyutuyla da ön plana çıkan organizasyonu Slovenya'dan 50 kişilik bir dişhekimi grubu, Yunanistan, İran, Irak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Suriye’den çok sayıda dental profesyonel gezdi.
05.12.2008       10.13.28

28-30 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenen Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Fuarı’nı (DİF) aralarında dişhekimi, teknisyen, öğrenci, dişhekimliği yardımcı personeli ve firma temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi ziyaret etti. Uluslararası boyutuyla da ön plana çıkan organizasyonu Slovenya'dan 50 kişilik bir dişhekimi grubu, Yunanistan, İran, Irak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Suriye’den çok sayıda dental profesyonel gezdi. Kongre kapsamında düzenlenen bütün etkinliklere eş zamanlı olarak düzenlenen fuarda, yerli ve yabancı 40 firma ürün ve çalışmalarını sergiledi. Fuar alanını dolaşan katılımcılar standları dikkatli şekilde incelerken bol bol alışveriş yaptılar. DİF’e katılan firmalar katılımdan ve organizasyondan memnun kaldılar. Bazı firmalar ise fuar sırasında yeni ürün ve cihazların satısını yaptı. Öner Diş Deposu ve Zirkon Zahn firmalarının dental laboratuvarlara yönelik olarak lanse ettikleri pahalı cihazlar fuarda alıcı buldu. Firma yetkilileri Dental İstanbul Kongresi ve DİF’in başarılı şekilde gerçekleştirildiğini ve gelecek yıllarda daha da büyüyeceğini ifade ettiler. Firma yetkililerinden bazıları kongreyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Dental İstanbul çıtasını yükseltti”

Zeki Akbaş (İlkay Diş Deposu’nun sahibi)

Bu yılki kongre geçen seneye göre daha hareketli ve güzel geçiyor. Katılımı ve organizasyonu gayet başarılı buldum. Çıta biraz daha yükselmiş oldu. Gelecek yıl daha da büyüyeceğine inanıyorum. Standımızda dişhekimlerine yönelik olarak yurtdışından getirdiğimiz yeni ürünlerimizi tanıtıyoruz. Dental İstanbul bizim için 2008’in son kongresiydi. Önümüzdeki yılın daha iyi geçeceğini umuyorum.

 

“Kongre profesyonel bir anlayışla yapılıyor”

Mustafa Osmay (Denta Solaris firmasının sahibi)

Dental İstanbul Kongresi’nin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söylemek istiyorum. Kongrenin katılımcı sayısı ve ürünlerimize gösterilen ilgi çok iyi seviyede. Geçen yılla karşılaştırıldığında organizasyon daha profesyonel bir anlayışla yapılıyor. Bu durum gelecek kongrelerin daha kaliteli olacağı mesajını veriyor. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

 

2009 yılında özellikle İstanbul’da yoğunlaşarak bazı projeler ve yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Tabii ki ülkenin ve dünyanın içinde bulunacağı ekonomik yapıyı da göz ardı etmemek gerekiyor. Sadece dişhekimliği alanında değil diğer sektörlerde de bir hareketlenmenin olmasını temenni ediyorum.

 

“Cad/Cam teknolojimize büyük ilgi vardı”

Yavuzhan Türk (Öner Diş Deposu’nun sahibi)

Firmamız açımızdan çok olumlu bir kongre geçirdik. Cad/Cam teknolojimize büyük bir ilgi vardı. Bu ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. Malumunuz ülkemizde ve dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bundan ötürü başlangıçta kongreye katılıp katılmama konusunda bir tereddüt yaşadık. Ancak böyle durumlarda dahi tanıtımın olumlu olacağını düşünerek katılmaya karar verdik. Kongre öncesinde bizlere verilen katılımcı sayısını burada gördük. Biz farklı kongrelere de katılıyoruz. Orada verilen verilerle gerçek katılım birbirini tutmuyordu. Gerek sunumlar gerekse de fuar alanı doluydu. Davetlimiz olarak kongrede sunum yapan Dr. Andreas Haubenreiser de katılımdan memnun olduğunu söyledi. Bu da şunu gösteriyor ki diş teknisyenleri yayınlamakta olduğunuz Dental Labor Dergisi’ne güven duyuyorlar.

 

Mesleğindeki yenilikleri takip eden diş teknisyenlerinin büyük bir bölümünün Dental İstanbul’u tercih ettiklerini düşünüyorum. Tabii ki kongreye katılan dişhekimleri için de aynı durum geçerli. Önümüzdeki yıl yapılacak Dental İstanbul’un daha da büyüyeceğine inanıyorum. Yurtdışından da hatırı sayılır seviyede katılımcı organizasyona gelmiş. Cad/Cad teknolojimizi Suudi Arabistan ve İran’dan gelen katılımcılar incelediler.

 

“Katılımcı sayısı biraz daha fazla olabilirdi”

Salih Bilgilibaşlar (Bilkim Kimya’nın sahibi)

Genel hatlarıyla Dental İstanbul güzel bir kongre oluyor. Katılımcı sayısı biraz daha fazla olabilirdi. Kongrede kendi üretimimiz olan modelleme mumlarını sergiliyoruz. Devlet hastanelerine ve ağız-diş sağlığı merkezlerine ihale yöntemiyle satışlar yapan bir firmayız. Ayrıca ihracat da yapıyoruz.  Bunlardan ötürü yaşanan ekonomik sıkıntılar bizleri çok fazla etkilemedi. Tabii ki ufak tefek aksaklıklar yaşanmıyor değil ama tahmin ediyorum ki birkaç ay içerisinde dengelenecektir.

 

“Dental İstanbul firma olarak katıldığımız ilk kongre”

Erdem Güzel (Vizyon Dental firma ortağı)

Vizyon Dental altı aylık geçmişe sahip bir firma. Dolayısıyla tanıtım açısından böyle kongreler bizler için çok önemli. Dental İstanbul katıldığımız ilk kongre olması bakımından da önemli. Ağırlıklı olarak teknisyenlere yönelik ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. Şu anda dişhekimleri için hazır mumları elimizde bulunduruyoruz. Ancak ileride hekimlere satabileceğimiz başka ürünleri de getirmeyi düşünüyoruz. Dental İstanbul Kongresi’nin samimi bir havası var. Diyarbakır ve Adana’dan müşterilerimiz kongreye katılıyorlar. Bunlar bizleri çok mutlu etti. Teknisyen kökenli olduğumu için dental laboratuvarlarda yaşanan sıkıntıları ve ihtiyaçlarını yakından biliyoruz. Bu da çalışmalarımızda doğru kararlar vermemizi sağlıyor. Önümüzdeki dönemlerde büyümeyi hedefliyoruz. 

 

“Kongreye katıldığımız için çok memnunuz”

Kazım Sarıtaş (Ecole Bilgisayar’ın sahibi)

Daha önce Labodent’06’ya katılmıştık. Fakat geçen yılkı Dental İstanbul Kongresi’nde yer almamıştık. Reklama ve tanıtımı önem veriyoruz. Dental sektörde var olduğumuzu ve yaptığımız çalışmaları daha yakından tanıtabilmek amacıyla kongreye katılma kararı aldık. Teknisyenlere yönelik olarak hazırladığımız bir programımız vardı. Bunları yaklaşık 500 laboratuvara verdik. Bu esnada özellikle piyasada büyük bir web sayfası açığını tespit ettik. Özellikle dişhekimleri arasında bu çok yaygın durumda bulunuyor. Birinci planda buna el attık. Ayrıca dijicard isimli ürünümüze büyük talep gösterildi. Özellikle bu iki hizmetimiz kongrede ilgi gördü. Oldukça fazla derecede siparişler aldık.

 

Dental İstanbul Kongresi ciddi hazırlanmış, kaliteli bir organizasyon. En ufak ayrıntılara kadar her şeye özen gösterildiğini görüyorum. Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Kongreyi çok beğendim. Umuyorum ki Dental İstanbul bu mantıkla yapıldığı sürece daha da gelişecektir. Böyle olduğu takdirde Ecole Bilgisayar olarak bizler de desteğimizi her zaman vereceğiz.   

 

“Konferans salonu ile fuar alanının yan yana olması olumlu”

Ersoy Yıldız (Esas Group firma ortağı)

Geçen yılki Dental İstanbul Kongresi’ne de katılmıştık. Gayet memnun ayrılmıştık. Bu yılki kongre bilimsel programı, etkinlikleri ve katılımıyla oldukça iyi geçiyor. Sadece üst üste kongrelerin yapılması sebebiyle satışlarımızda durgunluk olduğunu söyleyebilirim. Dişhekimleri ve teknisyenlerin aynı çatı altında buluşması ayrı bir güzellik olmuş. Konuşmaların yapıldığı salonla fuar alanının yan yana olması verimli olmuş. 

 

“Kongreden olumlu izlenimlerle ayrılıyorum”

Neşet Oflaz (Arge Dental’in sahibi)

Dental İstanbul Kongresi firma tanıtımımız açısından iyi geçiyor. Piyasadaki kırıklık doğal olarak buraya da yansıdı. Ancak kongreler satış değil tanıtım yerleridir. Bu açıdan değerlendirmek gerektiğinde kongreden olumlu izlenimlerle ayrılacağım. Üretici bir firma olarak sadece diş teknisyenlerine yönelik ürünler geliştiriyoruz. Ürünlerimize gösterilen ilgi güzeldi, ancak biraz daha katılımcı sayısının yüksek olmasını bekliyordum.

 

2009 yılında üç yeni cihazımızı piyasaya sunacağız. Önümüzdeki Mart’ta yapılacak IDS Fuarı’na katılacağız. Amacımız temkinli bir şekilde büyümeye devam etmek.

“Katılım ve ilgi geçen yılın çok üstünde”

Şenol Artan (Kent Dental’in sahibi)

Vestiyer Yayın Grubu tarafından düzenlenen kongrelere son birkaç yıldır düzenli olarak katılıyoruz. Bu kongre çok güzel hazırlanmış. Ekonomik kriz sebebiyle katılmamayı düşünüyorduk. Çünkü durgun geçeceğini tahmin ediyorduk. Ancak yanıldığımızı belirtmeliyim. Hakikaten geçen yıldan daha iyi katılım ve ilgi var. Umut ederim ki seneye daha da güzel olur. Bizim dikkatimizi çeken önemli noktalardan biri kongrede laboratuvar firmalarının çok olması. Klinik cihaz ve malzemeleri sergilememiz aldığımız talebin artmasında etkili olmuş olabilir. Zaten buraya tanıtım ve eğitim amacıyla katılmıştık. Yeri gelmişken Vestiyer Yayın Grubu Kurumsal Satış Müdürü Derya Hürüz’e de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi ısrarla kongrenin çok güzel olacağını ve katılmamızı istemişti. Gördüklerimiz kendisini haklı çıkardı. Bu durum bizleri çok memnun etti.

 

“Dental İstanbul önemsediğimiz bir organizasyon”

Seher Gültepe (EOT Dental Satış Müdürü)

EOT Dental olarak Dental İstanbul Kongresi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Firma olarak Vestiyer Yayın Grubu’nun düzenlediği kongrelere önem veriyor ve destek oluyoruz.  Kongrenin bilimsel programında 30 Kasım Pazar günü konuşma yapan Prof. Dr. Soren Hillerup, Kongre Başkanı Prof. Dr. Bülent Katiboğlu’nun davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Kendisinin yolculuğuyla ilgili organizasyonu firmamız gerçekleştirdi. Böylesine değerli bir ismin Türk dişhekimleriyle buluşması bizleri de fazlasıyla sevindirdi. 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.