Dentiss Logo

En yüksek katılımlı DDBK

2002 yılından bu yana her yıl düzenlenen DDBK, Türkiye’nin en önemli dişhekimliği kongrelerinden biri haline geldi. Dental İstanbul etkinlikleri çerçevesinde bu yıl altıncı kez dişhekimlerini ağırlayan kongre, 28–29 Ekim’de yapıldı. Bu yılki organizasyonun gündemini zirkonya, implant ve lazer oluşturdu. Açılışını Kongre Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yaptığı kongre, bu güne kadarki tüm DDBK’lar arasında en yüksek katılıma sahne oldu.
16.11.2007       13.11.07

2002 yılından bu yana her yıl düzenlenen DDBK, Türkiye’nin en önemli dişhekimliği kongrelerinden biri haline geldi. Dental İstanbul etkinlikleri çerçevesinde bu yıl altıncı kez dişhekimlerini ağırlayan kongre, 28–29 Ekim’de yapıldı.

 

Bu yılki organizasyonun gündemini zirkonya, implant ve lazer oluşturdu. Açılışını Kongre Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yaptığı kongre, bu güne kadarki tüm DDBK’lar arasında en yüksek katılıma sahne oldu. Kongre boyunca bir yandan bilimsel sunumlar yapılırken, diğer yandan da seminerler gerçekleştirildi.

 

En fazla ilgi çeken sunumlardan biri Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu tarafından gerçekleştirildi. Kazazoğlu, “Zirkonya ve yaşadıklarımız” konulu sunumunda, günümüzün ve geleceğin en gelişmiş teknolojisi olarak lanse edilen zirkonyaya nereden ve nasıl gelindiği, zirkonyanın hastalara ne derece başarılı olarak uygulandığını, hastalarla yaşanılan olumlu ve olumsuz deneyimleri aktardı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Alkumru da "Zirkonyum destekli porselen restorasyonlar ve klinik uygulamaları” konulu bir sunum yaptı.

 

Dişhekimliği mesleğinde devrim niteliğindeki gelişmelerden biri olarak kabul edilen lazer, bu yılki DDBK’da gündeme gelen önemli konulardan biri oldu. Dr. Nükhet Berk’in "Lazer destekli interdisipliner tedavi yaklaşımları" konulu sunumu dişhekimleri tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Kongrenin ana gündemini oluşturan bir diğer madde de implant oldu. Hızla büyüyen dental alanlardan biri olan implant, her gün yeni gelişmelere sahne oluyor. Lübnan’dan Prof. Dr. Antoine Berberi  "İmplant dişhekimliğinde estetiği başarmak ve korumak", Mısır’dan Prof. Dr. Hüseyin El-Charkawi "Üst çene ön bölgede estetik ve fonksiyon örgülü implant çalışmaları" ve Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu “Dental implant uygulamalarında önemli cerrahi noktalar" konulu sunumlarında konuyu değişik açılardan ele aldılar.

 

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevil Gürgan’ın güncel diş beyazlatma teknikleri konulu sunumu da katılımcılardan büyük beğeni topladı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.