Dentiss Logo

“Dental İstanbul dişhekimliğinin tüm unsurlarını buluşturan tek kongre”

Dental İstanbul Kongresi 28-30 Kasım 2008 tarihlerinde daha önceki yıllarda olduğu gibi yine İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Türk Dişhelimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi (DDBK VII), Dental Labor Günleri (DLG III), Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu (DÖS II), 1. Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu (AsisDent) ve Dental İstanbul Dişhekimliği ve Teknisyenliği Fuarı (DİF) gibi beş farklı etkinliği bünyesinde barındıran kongrede, dişhekimliği alanındaki en son gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek yeni ürünler tanıtılacak.
17.11.2008       13.34.42

Dental İstanbul Kongresi 28-30 Kasım 2008 tarihlerinde daha önceki yıllarda olduğu gibi yine İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Türk Dişhelimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi (DDBK VII), Dental Labor Günleri (DLG III), Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu (DÖS II), 1. Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu (AsisDent) ve Dental İstanbul Dişhekimliği ve Teknisyenliği Fuarı (DİF) gibi beş farklı etkinliği bünyesinde barındıran kongrede, dişhekimliği alanındaki en son gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek yeni ürünler tanıtılacak. Çeşitli uygulamalı kursların da yapılacağı kongrede katılımın hayli yüksek olması bekleniyor. Dental İstanbul’un Kongre Başkanlığı’nı yürüten İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu ile yaklaşan kongreyi konuştuk.  

 

 

28-30 Kasım tarihlerinde yapılacak Dental İstanbul Kongresi’ne artık sayılı günler kaldı. Bugüne kadar yapılan kongreler ışığında bu yıl bizi nasıl bir organizasyon bekliyor?

 

Dental İstanbul uzun bir emeğin sonucu. İyi de bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Çünkü sektördeki bazı kongrelere baktığımızda ya içerik olarak kendini sürekli tekrarlıyorlar ya da çok geniş çaplı olmaya çalıştıklarından verimli olamayıp dağılıyorlar. Ben uzunca bir süredir dişhekimliği alanında çok sayıda organizasyon olması ve birbirlerini desteklemeleri gerektiğini savunmuşumdur. Tabii ki sayının fazla olması güzel ama kalitenin de korunması önemli. Çünkü dişhekimleri istenilen seviyede olmayan kongrelerden zamanla uzaklaşıyorlar. Bu durum hem organizatörler hem de hekimler adına büyük bir kayıp demek. Dolayısıyla bunun üzerine biz her yıl titizlikle çalıştık. Pozitif yönlerimizi dikkate alarak devamlı olarak eksikliklerimizi tamamlama adına gayret gösterdik. Kongremiz her geçen yıl yapı değiştirdi. Yani belirli bir temelin üzerine farklı taşlar koyduk. Dişhekimlerine de bütün güncel olayları taşıyacak, kliniği ve teorik bilgisi kuvvetli, aynı zamanda diksiyonu çok düzgün ve anlatmayı ve bilgi aktarmayı  bilen yerli ve yabancı konuşmacıları seçmeye çalıştık. Bunun yanında diş teknisyenlerine, öğrencilerin geleceğine, dişhekimliği yardımcı personellerine hitap eden bir kongre haline gelmiş durumdayız. Sürekli olarak kabuk değiştirerek iyiyi ve yeniyi gerçekleştirmeyi amaçladık. Bu sebeple göz ardı edilemez bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Eğer meslektaşlarımıza da bir şeyler aktarıyorsak ki buna gerçekten inanıyorum, bu bizleri gerçekten onurlandırıyor.

 

Bu yılki kongremizde sunum yapacak yerli ve yabancı konuşmacılarımız da az önce belirtmeye çalıştığım formata göre tek tek seçildi. Burada isim saymanın gereği yok. İmplantüstü anlatan ve A firmasından gelen konuşmacı Avrupa’da ve dünyada söz konusu firmanın bir numarası konumunda. Gerek teknisyenler gerekse de dişhekimleri için. Yine implantüstü anlatan B firmasının konuşmacısı, eğer diş teknisyenlerine anlatıyorsa teknisyenlere sunum yapan konuşmacılarının bir numarası konumunda. Aynı şey hekimler için de geçerli. Zaten bunların çok büyük bir bölümünü geçmişte defalarca dinledim. Dişhekimlerimizin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum, ezbere konuşmacı getirmiyoruz. Kongre programı en küçük detayı gözetilerek hazırlandı. İçeriğinde olan her şey birbirini tamamlar niteliktedir. Biz programı da herkesin her şeyi mümkün olabildiği kadarıyla takip edebileceği şekilde yapıyoruz. Bazı konuşmalarımızda hekimler ile teknisyenleri aynı salonda toplayacağız. Hatta bunlara öğrenciler ve yardımcı personeller de dahil olabilecekler. Sonuçta dişhekimliği alanında bu meslek gruplarındaki insanların koordineli çalışması başarıyı mümkün kılıyor. Dental İstanbul da dişhekimliğinin bütün unsurlarını bir araya getiren tek kongre.

 

Kongre kapsamında beş farklı etkinlik yer alıyor. Kısaca bunlardan söz edebilir misiniz?

 

Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu’nu ikinci defa düzenliyoruz. Öğrencilerimizi gelecekte meslek hayatlarında neler bekliyor? İşte sempozyum bu sorunun cevabını vermeyi hedefliyor. Dental Labor Günleri ise diş teknisyenlerinin bilimsel anlamdaki eksikliklerini tamamlayacak. Özellikle implantüstü protezlerle ilgili derinlemesine bir bilgilendirmeden sonra olası hatalar üzerinde durulacak.

 

Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu (AsisDent) bu yıl ilk defa yapılıyor. Yardımcı personelin, sterilizasyondan tutun hasta ilişkilerine kadar bilmeleri gereken bütün detaylar etkinlik süresince anlatılacak. Tabii ki yedincisi gerçekleştirilecek olan Türk Dişhekimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi (TDDBK) kendini geliştirmek isteyen hekimlerimiz için çok önemli. Mesleğimizdeki tüm yenilikleri arkadaşlarımıza aktarıyoruz. Ayrıca yıl boyunca verdiğimiz implant eğitimi seminerlerine katılan dişhekimleri ile 28 Kasım Cuma günü bir vaka tartışması yapacağız. Hep birlikte tüm yıl boyunca yaptığımız şeyleri tekrar gözden geçireceğiz. Bütün arkadaşlara ulaşarak ücretsiz olacak bu toplantıya davet edeceğiz. Burada yaptıkları vakaları sunacaklar ve başlarından geçenleri paylaşacaklar. Bunların yanında bir de fuarımız var. Katılımcı firmalar en son ürünlerini sergileyerek tanıtımını yapacaklar.

 

Dental İstanbul yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da tanıtılıyor. Sizce bu çalışmalar kongrenin uluslararası boyutunu nasıl etkiliyor?

 

Kongremize yabancı konuşmacı mutlaka çağırıyoruz. Bunun yanında yabancı dişhekimi ve teknisyenlerinin de katılımının sağlanması için yoğun ve etkili bir şekilde dış tanıtımının yapılması gerekiyor. Bu yıl da böyle bir çalışmaya ağırlık verildi. 2009’un programını şimdiden hazırladık. Gelecek yıl yurtdışındaki birçok mesleki kongreye katılarak tanıtım yapmak istiyoruz.   

 

Dental İstanbul’u düzenleyen Vestiyer Yayın Grubu’nun en büyük hayali İstanbul’u dünyanın önemli dental kongre merkezlerinden biri haline getirmek. Sizce bu hedef ne kadar yakın? 

 

İstanbul güzel bir şehir. Adeta dünya medeniyetinin başkenti. Sadece bizim alanımızda değil birçok sektörde önemli kongre ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Davet ettiğimiz katılımcılar buraya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyorlar. Bunu turizm boyutundan da gözlemleyip yabancı katılımının artmasını planlıyoruz.

 

Dental İstanbul’un zamanlaması hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Bildiğiniz üzere bu yıl Ramazan ayı Eylül’e denk geldi. Ekim ayında ise yoğun bir şekilde kongreler yapılacak. Bu sebeplerden dolayı Kasım ayını tercih ettik. Esasında Ekim sonu ve Kasım kongre için ideal dönemler. Kasım’da mesleki anlamda taşlar biraz daha yerine oturuyor. Dişhekimleri işlerinin başına dönmüş oluyorlar. Uzak mesafeden gelen arkadaşlarımız meslekleriyle ilgili olarak önlerini biraz daha iyi görebiliyorlar.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda kongre kapsamında çeşitli uygulamalı kurslar olacak. Kurslarla ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

 

Her kongremizde kurs ve seminerlere ağırlık veriyoruz. Hem Vestiyer Akademi’nin hem de sponsor firmaların düzenledikleri uygulamalı kurslar dişhekimleri, teknisyenler ve yardımcı personellerin mesleki gelişimi adına büyük katkı sağlıyor. Bu kongremizde de değişik konularda çok sayıda kurs ve eğitimlerimiz olacak. Katılımcılarımızın bu etkinliklere ilgi göstermelerini ve katılmalarını öneriyorum.  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.