Dentiss Logo

Yolcu Otobüsü Mobil Diş Kliniğine Dönüştürüldü

Tokat'ın Turhal ilçesinde, yardıma muhtaç ve yoksul insanların ayağına hizmet götürecek olan mobil diş sağlığı kliniği 10 Ocak'ta hizmete girdi.
13.01.2014       09.58.48
Turhal Belediyesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Tokat Genel Sekreterliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan gezici mobil diş kliniğinin açılış töreni yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda hastane polikliniğine dönüştürülen belediye otobüsü farklı bir amaçla yola çıkmak için hazır hale getirildi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünülen otobüs muayene odası, bekleme salonu, personel odası ile diş polikliniği haline getirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Aslan Erkan, uygulamanın Türkiye'de var olan birkaç örnekten birisi, belki de ilk olacağını söyledi. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise Turhal Belediyesi olarak bölgede ilkleri başarmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi.

Mobil diş kliniğinde bölgede bir ilki başardıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Bu proje daha önceden bizim vaatlerimiz arasında yer alıyordu; fakat Sağlık Bakanlığı'ndaki statü gereği yapamamıştık. Dönüşümden sonra Kamu Hastaneleri Birliği Tokat Genel Sekreterimiz ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimimiz ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde mobil diş kliniğini halkımızın hizmetine sunma noktasına geldik. Çok güzel bir hizmet olacağı kanaatindeyim. Yardıma muhtaç, yoksul ve ulaşılamayan insanlarımızın ayağına bu hizmeti götüreceğiz. Hastanelerin yerine onların ayağına kadar giderek her türlü diş tedavisi hizmetini sunacağız" dedi.

Mobil diş kliniğinin çevre illerin hiçbirinde olmayan, hatta dizaynı ile Türkiye'deki ender araçlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Gözen emeği geçenlere teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, ağız-diş sağlığı açısından gezici mobil diş kliğinin koruyucu sağlık hizmeti verme konusunda büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Aslan Erkan ile Başkan Gözen arasında protokol imzalandı. İmza törenin ardından mobil diş sağlığı kliniğinin açılışı yapıldı. Mobil diş kliğinde ilk muayeneyi Kaymakam Kadiroğlu oldu. Daha sonra diş hekimi koltuğuna oturan Başkan Gözen de diş kontrolünden geçti.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.