Dentiss Logo

Yıllık İzin Yasağı Kaldırılıyor mu?

Başbakan Binali Yıldırım, “Artık normalleşmeliyiz” dedikten sonra, uygulamaya konulması beklenen kararları, parti yöneticilerine açıkladı.
05.08.2016       11.09.44
Milyonlarca kişinin beklediği haberde gelişme oldu. Başbakan Binali Yıldırım, “Artık normalleşmeliyiz” dedikten ve önümüzdeki haftadan sonra uygulamaya konulması beklenen kararları, parti yöneticilerine açıkladı. Yıldırım "Memur izinleri kısa sürede serbest kalacak. Pazartesiden itibaren kışlaların önünden iş makineleri çekilecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Artık normalleşmeliyiz” dedikten sonra, önümüzdeki haftadan sonra uygulamaya konulması beklenen kararları, parti yöneticilerine açıkladı. Yıldırım, kışlaların önündeki iş makinelerinin kaldırılacağını, bunun askere güvensizlik olarak algılandığını söyledi.

Toplantılarda OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) konuşulurken, bunların Meclis’te yasalaşmasıyla ilgili hukuki tartışma da yapıldı. Bazı MKYK üyeleri, “KHK’ların görüşülmesi zorunlu” derken, bazıları tersi görüşü savundu. Yıldırım, “Şimdi KHK’leri 30 gün içinde Meclis’e göndereceğiz. Ekim ayında yeniden açıldığında da görüşülür. CHP başta olmak üzere muhalefetin, özellikle TSK’nın yapılanmasıyla ilgili önerileri olacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, Meclis çalışmaları görüşülürken, “Artık yeni bir düzenleme filan göndermeyin. Meclis de bir an önce çalışmalarını tamamlasın. Acil olan gündemi önümüzdeki hafta tamamlayıp tatile girsin. Memur izinleri de kısa sürede serbest kalacak. Pazartesiden itibaren kışlaların önünden iş makineleri çekilecek” dedi.

Kaynak: Hürriyet


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.