Dentiss Logo

Yeni Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Katiboğlu

Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017–2018 yılında eğitim-öğretime başladı. Dinamik akademisyen kadrosu ile açılan fakültenin dekanı ise Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu oldu.
29.01.2018       11.50.06
1997 yılında faaliyete geçen Beykent Üniversitesi, 2017–2018 öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesini açarak Avalon Yerleşkesi’nde öğrenci kabulüne başladı. Fakültenin dekanı ise İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin değerli öğretim üyelerinden olan ayrıca Vestiyer Yayın Grubu’nun düzenlediği Uluslararası Greatist Kongresi’nin kuruluşunda 10 yıl boyunca ve kurumsallaşmasında unutulmaz bir payı olan onursal başkanlarından ve Türk Dişhekimliği Dergisi’nin editörü olan Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu oldu.

Göreve başlama sonrasında bir açıklama yayınlayan Prof. Dr. Katiboğlu; “Sağlıklı bir yaşam, ağız ve diş sağlığıyla başlar. Nasıl ağız ve diş vücudun kapısı ise, diş hekimliği de tıbbın giriş kapısıdır. İşte bu giriş kapısının anahtarı, biz diş hekimlerinin elindedir. Biz sadece hastalarımızın görebildiği ve göremediği tüm diş sorunlarını çözmekle kalmayız. Bir taraftan hastalarımızın genel sağlığıyla ilgilenir, diğer taraftan ise ağrılarına çare oluruz. Hastalarımızla çalışırken sadece diş hekimi değil, bazen bir mimarın hayal gücü, bazen bir heykeltıraşın parmakları, bazen bir ressamın rötuşları, bazen de bir psikoloğun moral veren kelimeleri oluruz. Daha mukaddes bir meslek var mıdır ki insanlar ağlayarak otursun, gülerek kalksın koltuğunuzdan.  Şefkat, sabır, bilgi ve yetenek mesleğidir diş hekimliği. İyi yetişmek, iyi yetiştirilmektir. Hatta gelecekte, iyi birer anne baba ve iyi eş olmaktır. Vatanına milletine saygılı, insana değer veren, kıymet bilen insan olmaktır. İşte fakültemizin vizyonu budur, çağdaş, bilgi ve teknolojiyi kullanabilen, Atatürk ilkeleri doğrultusunda  geleceğe yön verebilen diş hekimleri yetiştirmektir.

Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak tam teşekküllü binamız, modern cihazlarımız, donanımlı laboratuvarlarımız, pırıl pırıl kliniklerimiz ve başında deneyimli akademisyenlerin bulunduğu genç, dinamik, güler yüzlü ve başarılı akademik kadromuzla 2017-2018 döneminde ilk öğrencilerimizi alarak eğitimimize başladık. Güçlü kadromuzla en yüksek çıtayı hedefledik. Eğitim sistemimiz öğrencilerimizin, ilk yıldan itibaren mesleki bilgi ve beceri düzeyini arttıracak ve 3 yıl içerisinde klinik uygulamalara geçebileceği bir yapı üzerine planlanmıştır. Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi vereceği eğitim ile öğrencilerinin mesleğini seven, kariyer sahibi, başarılı hekimler olarak yetişmelerinde rol oynayacak köklü bir kurumdur. Akademisyenlerimiz, klinisyenlerimiz ve tüm personelimizle kurum olarak toplumun genel sağlığına katkıda bulunmaktan kıvanç duymaktayız.” İfadelerini kullandı.

Vestiyer Yayın Grubu olarak; değerli hocamız Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nu kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu Kimdir?

1961 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktora öğrencisi olarak çalışmaya başladı. Genel anestezi altında dental çocuk cerrahisi konusunda doktora yaptı. Kopenhag, University Hospital (Rigshospitalet), Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanı’nda ileri düzey dental implant cerrahisi çalıştı. 1994 yılında Doçent, 2000 yılında Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Profesörü unvanını aldı. Yaptığı uluslararası bilimsel çalışmalar nedeniyle 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi teşekkür belgesi aldı. Türk Dişhekimliği Dergisi gurubunun şef editörü, The British Dental Journal Türk’ün danışmanıdır. Turkish Association of Oral and Maxillofacial Surgery, Turkish Association of Oral Surgery, Turkish Dental Association ve The International Association Oral and Maxillofacial Surgeons gibi ulusal ve uluslararası mesleki derneklerin üyesidir. 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 yıllarında Türk Dişhekimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi ve 2007-2012 yıllarında ise Uluslararası Dental İstanbul Diş Hekimliği Kongresi Başkanlıklarını yaptı. Ayrıca, İ.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kurucu üyesidir. Yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış, kongrelerde tebliğ edilmiş çok sayıda bilimsel araştırması, ders kitapları ve ayrıca konferans olarak sunulmuş bir çok çalışması vardır. Kariyeri süresince yurt içi ve yurt dışında sayısız İmplantoloji kursu eğitimi vermiş. Bu süreç içerisinde Straumann, Zimmer ve Astra Tec Dental İmplant sistemlerinin danışmanlıklarını yapmıştır. Danışmanlığını yaptığı beşi tamamlanmış altı doktora çalışması yanında, başta kök hücre, ileri düzey implant uygulamaları ve implantolojide yüzey özellikleri olmak üzere, diş hekimliği cerrahisi çalışma alanlarıdır.

2011 yılında kendi ismi ile anılan ilk özgün Türk diş implantı “Dental İmplant KA”yı tasarlamış ve 2012 yılındaki Uluslararası Dental İstanbul kongresinde sunmuştur. 2016 da Greatist Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’nde onursal başkan plaketi almıştır.

Haber: Elif Taman (VYG)

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

salih akgün
17.10.2020 22.23.04

implant KA yerli malı diye alt hareketli protez aldım vidaları kırıldı ve kayboldu.VİDA ARIYORUM BULMAM İMKANSIZ GİBİ..acaba varmıdır sizde vidası. selamlar

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.