Dentiss Logo

Yaz Döneminin Son ‘Gülüş Tasarımı’ Eğitimi Yapıldı

VESTA|Vestiyer Akademi’nin Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ile birlikte düzenlediği Gülüş Tasarımı eğitimlerinin yaz dönemi için sonuncusu 23-24 Mayıs’ta düzenlendi.
02.06.2015       16.46.08
Türk diş hekimliğinin protez alanında en yetkin isimlerinden biri olan Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan tarafından verilen eğitime Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Erbil’den 18 diş hekimi katıldı.

Estetik talepleri gün geçtikçe artan diş hekimliği hastalarının beklentilerinin karşılanması için, Vestiyer Akademi’nin diş hekimlerine yönelik düzenlediği "Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Veneerler" eğitimine yurtiçinden ve yurtdışından 18 diş hekimi katıldı. 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul Biz Cevahir Otel’de gerçekleştirilen ve diş hekimlerinden büyük beğeni toplayan eğitimde katılımcılar, öğrendikleri detaylı bilgi ve püf noktalarını özel modeller üzerinde pratiğe dökme imkânı buldu.

Özel Modeller Üzerinde Uygulamalar

Özel modeller üzerinde uygulamaların gerçekleştirildiği eğitimde iki gün boyunca, diş kesimi, ölçü alımı ve laminaların yapıştırılmasını da kapsayan uygulamalar yapıldı. Katılımcıların, özel hazırlamış modeller üzerinde, birebir çalışma imkânı bulduğu eğitimde, günümüzde kullanılan tam seramik porselen restorasyonların gelişimi, porselen lamina restorasyonların endikasyon ve kontrendikasyonları, lamina preparasyonu ve diş kesiminden farkları, hangi vakalarda tam seramik kuron, hangi vakalarda lamina veneerlerin uygulanacağı, preparasyonsuz hazırlanan lamina venerler hakkında detaylı bilgi, lamina veneerlerin tahmin edilebilir estetiği, lamina preparasyonunun nasıl hazırladığı, tam seramik restorasyonların kesimi ile oluşan farklılıklar anlatıldı.



Ayrıca, retraksiyon ve ölçü alımı, lamina preparasyonundan sonra ölçü alımı, ölçü alımında dikkat edilecek noktalar, lamina restorasyonunda geçicilerin hazırlanması, geçici restorasyonların yapıştırılmasında dikkat edilmesi gereken hususlar, lamina restorasyonların simantasyonu, simantasyon sonrası kontroller ve oklüzal düzenlemeler ile klinik takip çalışmaları, görülebilecek komplikasyonlar ve önleme yolları gibi birçok konu detaylı şekilde katılımcılara anlatıldı.

Eğitimin son aşamasında ise prova ile model üzerinde uygulamalara yer verildi. Katılımcı hekimler, özel hazırlanan modeller üzerinde diş kesimi, ölçü alımı ve laminaların yapıştırılması gibi pratikler yaparak merak ettikleri noktaları birçok noktayı öğrenme şansı buldular.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.