Dentiss Logo

Vidicode Faks Sunucusu ile kağıtsız faks devri

Vidicode Faks Sunucusu, kağıt kullanmadan faks alıp göndermeyi mümkün kılıyor. Sarf malzemesi ve enerji tüketimini azaltan cihaz, bu yönleriyle son zamanlarda bütün ağırlığıyla hissedilen çevre sorunlarının azaltılmasına çok olumlu katkılarda bulunuyor. Telekomünikasyon sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bircom tarafından Türkiye’ye getirilen Vidicode faks sunucusu, çevreci özellikleriyle dikkati çekiyor.
27.03.2008       14.39.24

Vidicode Faks Sunucusu, kağıt kullanmadan faks alıp göndermeyi mümkün kılıyor. Sarf malzemesi ve enerji tüketimini azaltan cihaz, bu yönleriyle son zamanlarda bütün ağırlığıyla hissedilen çevre sorunlarının azaltılmasına çok olumlu katkılarda bulunuyor.

 

Telekomünikasyon sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bircom tarafından Türkiye’ye getirilen Vidicode faks sunucusu, çevreci özellikleriyle dikkati çekiyor. Vidicode faks sunucusu, kullanıcıların kağıt kullanmadan faks alıp göndermelerini sağlıyor. Bircom, ürünü satın alanlar adına TEMA ile birlikte fidan dikimi de yapacak.

 

İnternetin gelişmesine paralel olarak e-postanın sunduğu hız ve rahatlık nedeniyle tahtı sarsılır gibi

görünen faks iletişimi, aslında e-postanın sunamadığı avantajlardan dolayı hala yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle güvenlik açısından üstün nitelikleri olan faks, teknolojinin yardımıyla çağ atlıyor.

Vidicode faks sunucusu, faks iletişiminden kağıt unsurunu ortadan kaldırarak tarama, arşivleme, yedekleme ve zamandan tasarruf imkanı sunmasının yanı sıra en önemli katkıyı çevrenin korunması anlamında sağlıyor. Cihaz, kağıt, toner ve faks şeridi kullanımını sıfıra indiriyor ve faks iletişimini tamamen elektronik ortama taşıyor.

 

Vidicode Faks Sunucusu’nu Türkiye’ye getiren Bircom’un Genel Müdürü Burçin Bircanoğlu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapıyor: “Ülke olarak yaşadığımız kuraklık, etkisini artırarak sürdürüyor. Kuraklığın etkisini her bir birey yoğun olarak hissediliyor. İstanbul’un 100 günlük suyu kaldığı konuşuluyor. İşte bu ortamda, sadece kullanıcısına sunduğu avantajlarla değil, gezegenimizin kaynaklarını koruma kaygısıyla tasarlanmış ürünlerin öne çıktığını görüyoruz. Enerji tasarrufu sağlayan cihazlar, daha az yakıt harcayan otomobiller gibi ürünler, doğal kaynaklar daha az tüketirken kullanıcısının bütçesine de olumlu katkı sağlıyor. Vidicode faks sunucusu, kağıt unsurunu faks iletişiminden kaldırarak çevrenin korunmasına destek oluyor.

 

Ürünün yaygınlaşmasıyla faks cihazlarının kullandığı kağıttan tasarruf edilecek. 1 ton beyaz kağıt için 16-17 ağacın kesilmesi gerekiyor. Bu ağaçlardan kağıt üretilmesi sürecinde büyük miktarda enerji ve temiz su harcanıyor. Kağıdın üretiminde kullanılan kimyasallar da çevre üzerinde olumsuz etkiler yapıyor. Söz konusu ürün sayesinde, faks şeridi ve toner gibi yan ürünlerin kullanımı da ortadan kalkıyor. Böylece, söz konusu materyallerin imalatından nakliyesine kadar çok boyutlu bir tasarruf mümkün oluyor. Cihazın, faks yönetimine getireceği kolaylıklar ise şirketlerin operasyonlarına ek avantajlar sunuyor. Güvenlik, arşivleme kolaylığı, faks gönderme ve alma işleminin kullanıcının kendi bilgisayarından yapılabilmesi gibi özellikler, şirketlerin verimli çalışması anlamında önemli yararlar getiriyor.”


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.