Dentiss Logo

VESTA'dan Yeni Kurs: Periimplantitis

Mezuniyet sonrası dişhekimliği kurslarının öncü ve lider kurumu VESTA Akademi, yepyeni bir kursu daha takvimine ekledi. Periimplantitis Kursu, Prof. Dr. Ata Anıl ve Prof. Dr. Volkan Arısan tarafından verilecek.
06.06.2020       20.05.16
Bilindiği gibi, implantolojinin gelişmesi ve implantların diş hekimliği tedavi seçenekleri arasındaki konumunun günden güne güçlenmesiyle birlikte, implant kullanımı dünya genelinde yaygınlaştı. Bunun sonuçlarındanbiriolarak da, periimplantitis, diş hekimliğinin gündemini meşgul etmeye başladı. İmplantların yoğun kullanımı, periimplantitisin zararlı etkilerini ortaya çıkardı.


İYİ TANINMIYOR AMA GÖRÜLME SIKLIĞI %40

Periimpantitis, dişeti ve/veya kemik yüzeyinde etkili bir rahatsızlıktır ve yapılan bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu sonuca göre implant uyulanan hastalarda %40’a varan oranda görülmektedir.

Ancak kliniğinde implant uygulayan diş hekimlerinin büyük bir bölümü, bu komplikasyona dair ya çok az bilgi sahibi ya da hiç haberdar değil. Periimplantitis konusunda temel bilgilere sahip az sayıdaki meslektaşımızın da önemli bir kısmı bu komplikasyonun nedenleri ve tedavi seçenekleri konusunda yeterli donanıma sahip değil.

PROF. DR. ATA ANIL & PROF. VOLKAN ARISAN

Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen periodontoloji uzmanlarından olan ve uzun yıllardır periimplantitis üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Ata Anıl bu kursta periimplantitisin tanımı, teşhisi, nedenleri ve tedavi yöntemleri üzerinde duruyor. Eğitimde Prof. Dr. Ata Anıl’a, oral implantoloji konusunda yurtiçi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Volkan Arısan eşlik ediyor. Periimplantitis tedavisinin güvenilirliliğini bütün boyutlarıyla ele alınıyor.

Periimplantitis oluşumunda, periodontal hastalığın yanısıra sistemik hastalıkların, özellikle diabetin etkileri anlatılıyor. Ülkemizde yaygın kullanılan sigaranın ve benzeri kötü alışkanlıkların periimplantitisle sebep-sonuç ilişkisi üzerinde duruluyor.

CANLI CERRAHİ DEMO

Eğitimin pratik bölümünde, Prof. Dr. Ata Anıl, tedavi seçeneklerinden flap operasyonu, implantoplasti, laser ve toz püskürtme uygulamasını hastalar üzerinde uygulamalı olarak anlatıyor.

Kemik defektlerinin kemik rejenerasyonuyla veya rejenerasyon olmaksızın tedavi opsiyonları, yani rezektif ve rejeneratif yöntemler mukayeseli olarak değerlendinriliyor.

Yapışık dişeti ve keratinize dişeti kaybı bağlamında bağ dokusu greftinin alınması ve kullanılması da kursun uygulamalı olarak anlatılacak konuları arasında yer alıyor.

DAHA DETAYLI BİLGİ

Daha detaylı bilgi almak, eğitim müfredatını talep etmek için VESTA Akademi ile iletişim kurulabilir:
0212 481 0220 - 0555 518 87 27

Fiyat bilgisi de dahil daha çok detay için 
DrVesta.com adresi ziyaret edilebilir.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.