Dentiss Logo

VESTA’nın Yeni Eğitimi PRF ve i-PRF Yapıldı

Diş hekimliğinde sürekli eğitimin tartışmasız lideri olan VESTA, PRF ve i-PRF denilince Türkiye’de ilk akla gelen isim olan Dr. Haşmet Gökdeniz’i diş hekimleriyle buluşturdu.
29.03.2016       17.39.42
Türkiye’de Trombositten Zengin Fibrin / Platelet Rich Fibrin (PRF ve i-PRF) denilince ilk akla gelen ismin, yıllardır bu konuda başarılı çalışmalara imza atan Dr. Haşmet Gökdeniz olduğu tüm diş hekimliği camiasınca bilinmektedir.

Diş hekimliğinde sürekli eğitim denildiğinde de ilk akla gelen akademi olan VESTA | Vestiyer Akademi de yoğun eğitim programına bir yenisini daha ekleyip Dr. Gökdeniz’i diş hekimleriyle buluşturdu.


Dr. Gökdeniz, uzun yıllara ve binlerce vakaya dayanan bilgi, birikim ve tecrübesini 26 Mart günü meslektaşlarıyla paylaştı.

İstanbul’da yapılan eğitim, Adapazarı, Adıyaman, Ankara, Bandırma, Giresun, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Zonguldak’tan gelen 13 diş hekiminin katılımı ile gerçekleşti. Diş hekimleri, PRF ve i-PRF hakkında ihtiyaç duyduğu temel teorik bilgileri edinirken, uygulamalı bölüm ile de öğrendikleri bilgileri somutlaştırma imkânı buldular.


PRF Nedir?
Son zamanların en fazla ilgi çeken güncel konularından bir tanesi olan Trombositten zengin fibrin (PRF), dışardan kanın içerisine hiçbir şey katılmayan, tamamen otolog olan bir malzemedir.

Başlangıçta bariyer membranlara alternatif bir materyal gibi algılanan PRF, günümüzde rejeneratif materyaller olan greft ve membranlarla beraber kullanılmaktadır.

Eğitime gelen diş hekimleri, organik diş hekimliğini, PRF ve i-PRF’nin felsefesini, kullanım yerlerini, endikasyonları ve zamanlamayı, PRF hazırlama ve uygulamayı, riskleri ve kontrendikasyonlar öğrendiler. Katılımcı hekimler pratik bölümde ise kendi kan örneklerini sentrifüje edip, gerekli prosesleri uygulayarak PRF ve i-PRF hazırladırlar.


Eğitim sonunda sertifikalarını alan hekimler, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Aydın Şinlik (Adıyaman): PRF, uzun zamandır takip ettiğim bir konuydu. Haşmet Hoca tarafından verilen bir kurs olduğunu duyunca kaçırmak istemedim. Bu konunun duayeni Haşmet Hoca’dır çünkü. Çok güzel bir eğitimdi. Zaten Vesta’nın daimi kursiyeriyim. Şu ana kadar kalitesiz hiçbir organizasyon yapmadı. Her şey için çok teşekkür ederim.

Rukiye Atak (Ankara): Yenilikleri takip etmeyi seven biriyim. PRF’in uygulama alanı benim için çok önemliydi. Tabii ki değerli Haşmet Hoca’nın da eğitimci olduğunu duyunca hemen gelmek istedim. Beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Oldukça doyurucu bir kurstu. İhtiyaç duyan hastalarımda mutlaka uygulamaya başlayacağım. Vesta’yı sürekli takip ediyorum. Eğitimleri tüm meslektaşlarıma tavsiye ediyorum.


Hekim yorumları, güncelleme yapıldıkça eklenmektedir.


Haber: Elif Taman
Fotoğraf: İlhan Köse

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.