Dentiss Logo

VESTA Akademi’den Yeni Kurs: Dental Botoks

Mezuniyet sonrası eğitimlerin öncüsü VESTA Akademi, daha iyi bir diş hekimliği için çalışmaya devam ediyor. Akademi’nin yeni tasarladığı Dental Botoks Kursu, TME ve Dişeti Rahatsızlıklarının Botulinum Toksin ile Tedavisine yoğunlaşıyor. İlk eğitim, 2-3 Ekim 2021’de İstanbul’da...
15.08.2021       13.25.30

2009 yılında Türkiye’de diş hekimlerini ilk kez Botoks’la tanıştıran VESTA Akademi, yeni yasal düzenlemeler ışığında çok özel bir eğitim programı hazırladı. “Dental Botoks Kursu: TME ve Dişeti Rahatsızlıklarının Botulinum Toksin ile Tedavisi” başlığını taşıyan yeni program, VESTA’nın Botulinum Toksin eğitimleri konusundaki 10 yılı aşkın tecrübesi ve diş hekimlerinden gelen yoğun taleplerle tasarlandı.

TME rahatsızlıkları, Bruksizm, Trismus, Gummy Smile, Sialore gibi, diş hekimliği alanındaki bir çok tedavide endike olan Botulinum Toksin uygulamalarını doğru kanallardan, bilimsel temelleriyle öğrenme imkanı veren program, bu alanda tecrübeli 2 değerli eğitmeni katılımcılar ile buluşturuyor. Botulinum Toksin konusunda uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışında eğitimler veren Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu ile diş hekimliğinde Botoks uygulamaları konusunda önemli akademik/bilimsel çalışmalara imza atan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilsun Bağış katılımcılara deneyimlerini aktaracak.

Botoks’un Etki Mekanizması Detaylarıyla Ele Alınıyor

İki gün olarak tasarlanan eğitim, toplamda 12-14 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor. Katılımcıların yüz ve çene anatomisi hakkında bilgilerini tazeleyerek başlayacak olan programda, botoks uygulamalarının etki mekanizması detayları ile ele alınıyor. Botoks’un hangi durumlarda endike, hangi durumlarda kontrendike olduğu, meydana gelebilecek komplikasyonlar ve bu gibi durumlarda izlenmesi gereken protokoller de eğitim müfredatına dâhil.

REKLAM

Diş Hekimliğinde Botoks Deyince

Diş hekimliği alanında Botoks ile tedavinin başarıyla uygulandığı pek çok endikasyon bulunuyor, en önemlilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Temporomandibular eklem bozuklukları,
  2. Oro-mandibular distoni,
  3. Trigeminal nevralji,
  4. Bruksizm,
  5. Sialore ve tükrük salgı bozuklukları,
  6. Mandibular spazm,
  7. Patolojik kenetlenme/ diş sıkması (Trismus),
  8. Dental implant uygulamaları ile kombine,
  9. Sarkık dişeti (gummy smile) vakaları ve dento fasiyal estetik işlemler,
  10. Masseter kas hipertrofisi.

İlk Kurs 2-3 Ekim 2021’de

İlki 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan eğitim hakkında detaylı bilgi almak için 0212 481 02 20 veya 0555 518 87 27 numaralı telefonlardan, Eğitim Sorumlusu İlhan Köse’ye ulaşabilir ya da [email protected] adresine yazarak müfredat kitapçığını isteyebilirsiniz. Ayrıca bu linkten eğitim detaylarını incelemek ve online kayıt yaptırmak da mümkün.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.