Dentiss Logo

Vekile İmplant Sayısı 8’e Yükseltildi

Meclis Başkanlık Divanı, aldığı karar ile milletvekillerinin 6 diş implantı hakkını 8’e yükseltti. Milletvekillerinin sağlık harcamalarının geçtiğimiz günlerde gündeme getirildiği Divan’da çok sayıda madde görüşüldü.
08.02.2013       13.51.15
Meclis Başkanlık Divanı, aldığı karar ile milletvekillerinin 6 diş implantı hakkını 8’e yükseltti. Milletvekillerinin sağlık harcamalarının geçtiğimiz günlerde gündeme getirildiği Divan’da görüşülen konular ve hakkında alınan kararlar şunlar oldu:

•    Milletvekillerine 6 diş implantı yaptırma hakkı tanınıyordu. Bu sayı 8'e çıkartıldı. Bazı milletvekillerinin 3 implant yaptırmasına karşın Meclis'e 6 implant faturası kesilmesi gibi yolsuzluklar ortaya çıktı. Bunun önlenmesi için Meclis’in implant başına 600 lira verilmesi kararı aldı.
•    Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri Meclis'e, "Hastanemizde milletvekilleri için VIP hizmet verebiliriz." başvurusu yaptı. Divan'da bu kabul edildi. İki üniversite hastanesi tedaviler için ne kadar para istediğine ilişkin liste gönderecek ve bu konuda görüşmeler yapılacak. Böylece üniversite hastanelerinden de VIP hizmet alınacak.
•    Meclis kampusu içinde güvenlik için kullanılan 240 kameranın her gün 30 tanesi bozulmaya başladı. Tamirata yetişemeyen Meclis, yeni sistem kurulmasını benimsedi.
•    Yurtdışında tedavi gören milletvekillerine Sağlık Bakanlığı tarifesi üzerinden yapılan ödeme, özel hastanelerde yapılan miktara yükseltildi.
•    Ziyaretçilerin kulislere girmesini önlemek için ana binada kulisler üzerinde bulunan terasların camla kapatılması, kabullerin burada yapılması formülü üzerinde duruluyor.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.