Dentiss Logo

Vakalar Artarken Filyasyon Ekibi Sayısı Azaldı

Türkiye’de bir yıldan uzun süredir devam eden pandemi mücadelesinde, vaka sayıları şimdiye kadar görülen en yüksek sevilere çıktı. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Atilla S. Ataç, vaka sayıları yükselirken filyasyonda görevli sayısının azaltıldığına dikkat çekti.
26.04.2021       12.19.06

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Atilla S. Ataç, Evrensel Gazetesi’nden Damla Kırmızıtaş’a filyasyon ekipleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ataç “Pandeminin ilk dönemlerine günlük 5-6 bin vaka varken filyasyonda 1-1,5 milyon kişi vardı. Bugün ise 60 bin vaka karşısında filyasyondaki görevli sayısı ancak 350 bin civarında. 85 milyon nüfuslu ülkede 350 bin kişiyle ne doğru vaka sayısı ve artış hızını ne de demografik dağılımını tespit edemezsiniz” sözleriyle filyasyon ekibi sayısıyla vaka sayıları arasındaki uçuruma dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni algoritmasına da değinen Prof. Dr. Ataç, “Mesela 4 kişilik bir ailede 1 kişi pozitif oluyor ve ilaca başlanıyor. Aslında ailenin tüm üyelerine de PCR testi yapılması gerekiyor. Ama algoritmaya göre ilaç bırakılıyor, semptomlar ortaya çıkınca PCR testi yapılıyor. Halbuki orada tüm aile üyelerinin tam izolasyonu gerekir. PCR testi yapılmamış yüksek temaslı kişilerin pozitifliğini bilmediğimiz için sayıların daha fazla olacağını düşünüyoruz’ diyor.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.