Dentiss Logo

Uzayda Ağız Bakımı mı?

Colgate-Palmolive Şirketi, NASA ile hem uzaydaki astronotlar hem de dünyadaki insanlar için ağız sağlığı, kişisel bakım ve cilt sağlığını geliştirmeye yönelik yenilikçi çözümler keşfetmek üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu.
15.12.2022       11.09.46

Colgate-Palmolive Şirketi ile Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), astronot ve uzay yolcuları için ağız ve cilt sağlığı ile kişisel bakım ürünü kategorilerinde iş birliği yapacak. Böylece susuz tabletler ve kompakt paketleme teknolojileri gibi yenilikler test edilecek. Bulgular, NASA mürettebat üyelerinin sürdürülebilir hijyeni yaşamalarına yardım etmenin yanı sıra Dünya'daki diğer ürün yenilikleri için de ilham verici olabilir.

Eski astronot Dr. Cady Coleman, araştırma tasarımına rehberlik etmek ve uzay yolculuğunun gerçekleri ve mikro yerçekiminde yaşam hakkında içgörüler sunmak için danışman olarak çalışacak. Dr. Coleman, 180 günden fazla uzayda yaşayıp çalışan bir bilim insanı ve bir astronot olarak görüşlerini paylaşmak için Colgate'in AR-GE ekipleriyle bir araya gelecek.

Dr. Coleman, bu çalışmadan heyecan duyduğunu söyledikten sonra "Uluslararası Uzay İstasyonu, Ay ve Mars'a yapılacak gelecekteki görevler için test alanımızdır ve mikro yerçekiminde mürettebat sağlığını ve performansını nasıl optimize edebileceğimizi anlamak için önemli bir fırsat sunar. Uzayda yürüttüğümüz pek çok araştırma gibi, bu çalışma da Dünya'daki herkes için sağlık ve esenliği artıracak keşiflere yol açabilir" dedi.

Colgate ve NASA'nın birlikte keşfedeceği potansiyel konular arasında ağız bakımı yenilikleri ve bağlantılı sağlık teknolojileri, önleyici ve tedavi edici cilt bakımı teknolojileri, az su tüketen ürünler ve sürdürülebilir ambalajlar yer alıyor.

Colgate, 2021'de, Dünya üzerinde daha etkili ağız bakımı çözümleri geliştirmek amacıyla mikro yerçekiminde plağın nasıl büyüdüğünü incelemek için ilk özel sektör ağız bakımı deneyini başlattı. Bu yılın başlarında ise mikro yerçekiminin ciltle ilgili genler ve genel cilt sağlığı üzerindeki etkilerini anlamak için ilk özel sektör cilt sağlığı araştırması başladı. Colgate bilim adamları şu anda her iki araştırmadan elde edilen bulguları, hem astronotlara hem de Dünya'ya bağlı insanlara nasıl fayda sağlayabileceklerini belirlemek için analiz ediyorlar.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.