Dentiss Logo

Üyelerimiz ‘Göreve Devam’ Mesajı Verdi

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin 11’inci genel kurulu, geniş bir katılım ile tamamlandı. İkinci kez seçimi kazanan DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra yeni dönem için hedeflerini anlattı.
18.11.2022       16.05.24

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, 3 yıllık görev sürecinin ardından gerçekleştirilen seçimle, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Uçar, seçim sonuçlarını “Derneğimizin 11’inci olağan genel kurulunda üyelerimizden bir kez daha teveccüh almak şahsım ve yönetim kurulum adına, bizleri son derece mutlu etti. Üyelerimiz ilk dönem projelerimizi alkışlamış, gelecek dönem vizyonumuza da inanmış olacak ki bizlere ‘göreve devam’ mesajı verdiler. Gerek ilk dönemimizde, gerekse 2023 ve sonrasında odaklanacağımız yegâne unsurlar; pazar hacmini büyütmek, yerlilik oranını artırmak, ihracatta yeni pazarları keşfetmek ve üyelerimizin finansman başta olmak üzere kronik hale gelen sorunlarına hızlı ve etkin çözüm üretmek olacak” sözleriyle değerlendirdi.

Sektörün En Büyük Sorunu, Finansman

Sektörün sorunlarına nasıl çözümler üretileceğini anlatan Uçar, finansmana erişimi konusunu en kritik mesele olarak değerlendiriyor: “Kısa süre önce Vakıf Katılım ile DİŞSAD arasında son derece kapsamlı bir paket üzerinde anlaşma imzaladık. Sektörümüze özel projeler üzerinde çalışıyoruz. Üye firmalarımızın finansman sorununa çare bulmadan sektörümüz büyüyemez”.

Yerlilik Oranını Yüzde 40’lara Çıkartmayı Hedefliyoruz

Dental sektör için hedeflerine değinen Uçar, “Yerli üretim oranı 10 yıl önce yüzde 7’ler seviyesinde olan sektörümüzde, bu oran şu an yüzde 25 seviyelerinde. 2023 ve takip eden 5 yıl içerisinde yerli üretim oranımızı yüzde 40 seviyelerine çıkartmayı hedefliyoruz. Firmalarımız artık bugüne kadar ülkemizde üretilmeyenin üretildiğini gördüler. Bu başarı kendilerine ait. Yerli üretim noktasında gidilecek çok yolumuz olduğunu düşünüyorum. Yeter ki üretici firmalarımızı cesaretlendirelim” diyor.

“Güney Doğu Asya, Amerika Kıtası, Hindistan ve Rusya Gibi Pazarlar Radarımızda”

Yerli üretim konusunun ihracat pazarları ile doğru orantılı olduğunu söyleyen DİŞSİAD Başkanı, mevcut pazarlardaki konumu güçlendirirken yeni ihracat pazarlarının keşfi için bir ekip oluşturulacağını da sözlerine ekledi. “Küresel ticarette kurallar artık günden güne değişiyor. Ağız ve diş malzemeleri sektörü olarak biz de değişen dünyaya hızlı bir şekilde adapte olmalıyız” diyen Uçar’ın radarında, Güney Doğu Asya, Amerika Kıtası, Hindistan ve Rusya gibi pazarlar var.

İhracatta her yıl minimum yüzde 20 büyüme hedefi koyduklarını aktaran Uçar, Türkiye’nin özellikle Avrupa’nın 1 numaralı tedarikçi ülkesi konumunda olduğuna işaret ediyor: “Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Kaç ülkeye ihracat yaptığımızın yanında, ülkelerdeki penetrasyon ve etkinliğimize odaklanma vakti geldi. Var olduğumuz pazarlarda yıllar itibariyle büyüyerek yer almalıyız”.

IDEX, Kısa Zamanda AEEDC Fuarı’nın Yerini Alabilir

Fuarlara dair projelerini sorduğumuz DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, IDEX Fuarı’nda bu yıl yabancı ziyaretçi rekoru kırıldığını hatırlattıktan sonra “2023’te kendi rekorumuzu egale etmek istiyoruz. İstanbul, kısa süre sonra Dubai’deki AEEDC Fuarı’nın yerini alabilir. Rakamlar ve genel tablo bize bunu gösteriyor. Diğer yandan Dubai ve IDS fuarlarında gerek Türk pavilyonunun konumu gerekse bağımsız olarak katılan firmalarımızın sesi artık geçmiş yıllara göre daha fazla çıkıyor. Dernek olarak İKMİB ve diğer STK’larla olan iş birliği anlaşmalarımızın kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz. Yeni projeler çok yakında” diyerek dental sektörün bu alandaki iddiasını ortaya koydu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.