Dentiss Logo

Uluslararası Çocuk Diş Hekimleri Birliği, Papa Francis’i Ziyaret Etti

Uluslararası Çocuk Diş Hekimleri Birliği (IAPD), faaliyetlerini görüşmek üzere Roma'da toplandı. IAPD Yürütme Komitesi, Vatikan'da Papa Francis’i ziyaret ederek dünya çocuklarının ağız sağlığını iyileştirmek için derneğin amaçlarını aktardı.
08.03.2022       11.29.06

International Association of Paediatric Dentistry (IAPD) Uluslararası Çocuk Diş Hekimleri Birliği Yürütme Komitesi üyeleri 14 Şubat -16 Şubat 2022 tarihleri arasında IAPD'nin stratejik hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli faaliyetleri görüşmek üzere Roma'da toplandı. Buluşmanın son günü olan 16 Şubat sabahı, IAPD Yürütme Komitesi, Vatikan'da Papa Francis tarafından kabul edildi.

Katoliklerin ruhani lideri olan Papa Francis’i ziyaret eden komitede, IAPD Yürütme Komitesi Başkan Jorge Luis Castillo (Peru), Genel Sekreter Ari Kupietzky (İsrail), Gelecek Dönem Başkanı Figen Seymen (Türkiye), Geçmiş Dönem Başkanı Marcelo Boenecker (Brezilya) ve Geçmiş Dönem Başkanlarından Anna María Vierrou (Yunanistan) yer alıyordu.

Paul VI salonunda yapılan törende Papa Francis, izleyicileri İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Arapça, Portekizce, Almanca olarak içtenlikle selamladı. Törende IAPD Heyeti, tüm ülkelerde ve özellikle bu alanlarda daha az gelişmiş bölgelerde çocuk diş hekimlerinin bilgilerini standart hale getirmek ve tüm dünya çocuklarının ağız sağlığını iyileştirmek için en uygun eğitim ve sertifikasyon işlemlerine entegre etmek şeklindeki derneğin amaçlarını Papa’ya açıkladılar.

Amaç, Çocuklarda Ağız Sağlığına Dikkat Çekmek

Türk Pedodonti Derneği Başkanı ve IAPD Yönetim ve Yürütme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Figen Seymen, ziyaret hakkında “Bu önemli ziyarette Türkiye’yi temsil etmekten onur duyduğumu belirtmek isterim. Aynı zamanda Papa Francis’e Türkiye adına hediyelerimizi sundum” diyerek duygularını dile getirdi.

Prof. Dr. Figen Seymen ziyaretlerinin amacını, “IAPD, 20 binden fazla üyesiyle Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika'dan 78 diş hekimliği topluluğunu bir araya getiren dünyanın en büyük Çocuk Diş Hekimliği Birliği’dir. Bu organizasyonun temel amacı, çocuklarda diş çürüğü ve ağız hastalıklarının görülme sıklığını azaltma mücadelesine katkıda bulunmaktır. Bu konuda dünya çapında önemli kişilerle görüşmeler yapmak ve konunun önemine dikkat çekmek açısından bu ziyaret önem teşkil etmektedir” sözleriyle vurguluyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.