Dentiss Logo

Türkiye, Önemli Bir Kongreye Daha Hazırlanıyor

IADT, iki yılda bir düzenlediği Dental Travmatoloji Kongresi’ni bu yıl ‘kıtaları buluşturan şehir’ İstanbul’da gerçekleştirecek. 19–21 Haziran tarihleri arasında yapılacak uluslararası kongre çalışmalarıyla dünya çapında ünlenmiş isimler sunum yapacak.
07.02.2014       13.52.37
Uluslararası Dental Travmatoloji Derneği (IADT), 18. Dünya Dental Travmatoloji Kongresi’ni İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde organize edecek. Haziran’ın 19’undan 21’ine kadar sürecek kongrede, diş hekimliği mesleğinin bütün disiplinlerini ilgilendiren dental travmatoloji alanında çeşitli bilimsel sunumlar, kurslar, poster sunumları ve atölye çalışmaları yapılacak. Alanlarında sahip oldukları bilgi birikimi ve deneyimleri ile tanınan bilim insanları ve klinisyenler katılımcıları bilgilendirecek.

Birçok ülkeden katılımcı beklenen kongrede ele alınacak ana konu başlıkları şunlar olacak: Dental travma, travma hastalarında CBCT ve diğer radyolojik yöntemlerin kullanımı, pulpa revaskularizasyonu ve rejenerasyonu, kemik ve diş transplantasyonu, protetik diş tedavisi, çocuk diş hekimliği, ortodonti, acil tedavi, pulpa ve periodontal tedavi komplikasyonları, kretin koruması ve kemik augmentasyonu, ön bölgede implantlar ile rehabilitasyon, ön bölge estetiği, endodonti, korunma ve spor diş hekimliği.

Kongreye diş hekimlerinin yanı sıra tıp mesleği mensupları, kamu ve ilgili eğitim kurumları, spor, endüstri ve ilgili devlet kurumları mensupları da katılabilecek.

İki yılda bir düzenlenen ve Türkiye’de ilk kez yapılacak. Kuveyt, Danimarka, Amerika, Almanya, İngiltere, Şili, Fransa, İsveç, Japonya gibi ülkelerden çok sayıda konuşmacının bilgi ve deneyimlerini aktaracağı kongrede Türkiye’den Prof. Dr. Lezize Sebnem Türkün ve Prof. Dr. Korkud Demirel de sunum yapacak.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.