Dentiss Logo

Türkiye Ağız ve Diş Sağlığını Düşünmüyor

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği'ne ait verilere göre, yıllık kişi başına 1 diş fırçası kullanımının olduğu ülkemizde diş macunu tüketimi de 125 gram seviyesinde.
03.08.2013       11.16.38
Bu miktar Kuzey Amerika'da 412 gram, Batı Avrupa ülkelerinde ise 290 gramı geçiyor. Türkiye'de 2010 yılı rakamlarına göre, temizlik ürünleri içinde 10 Euro ile en fazla çamaşır deterjanı için harcama yapılırken, kişisel temizlik ürünlerinde ise rakam 2 Euro’ya kadar düşüyor.

Sektörde yer alan bir firmanın müdürü Dr. Ersan Küçük, şu anda Türkiye'de yılda 75-80 milyon tüp diş macununun tüketildiğini belirterek, "Bu Avrupa standartlarının altında. Bir kişinin normalde yılda 10-12 tüp tüketiyor olması gerekirken bizde bir tüp tüketiliyor. Diş macununu düzenli kullanan tüketici sayısı 6-7 milyon kadar" dedi.

Ekonomik gelişmeye paralel olarak kişisel bakımın da daha fazla önemsendiğini belirten Küçük, "Ağız çalkalama suları tüketimine baktığımızda ise henüz toplumumuz bu ürünleri tüketmeye alışkın değil. Dolayısıyla macun tüketiminin hayli gerisinde ama doğru bir ağız-diş bakımı için sabah, akşam yani günde en az iki kez dişlerimizi fırçalarken mutlaka ağız çalkalama sularını da kullanarak bu bakımı bir bütün olarak yapmalıyız. Bu sayede diş ve diş eti problemleri ile karşılaşma olasılığımızı düşürür ve sağlık ağızda başlar deyişinin gereğini yerine getirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.