Dentiss Logo

#turkeyteeth Viral Oldu

Sosyal medya kanallarında gündeme oturan #turkeyteeth paylaşımları Türkiye’de gerçekleştirilen diş tedavileri ve özellikle diş estetiğine yoğunlaşıyor. Sadece hastaların estetik beklentilerine göre yapılan uygulamaların sancılı sonuçları, Türkiye’deki başarılı diş hekimlerinin itibarını zedeler durumda. Dişlerini yaptırıp ülkelerine dönenlerin, sonradan yaşadığı komplikasyonları gösteren bir belgesel bile var.
16.09.2022       18.14.38

Diş estetiği işlemleri, pahalı uygulamalar. Hastalar, dünyanın pek çok ülkesinden Türkiye’ye gelip çok daha uygun fiyatlara diş tedavilerini tatille birleştiriyor. Öyle ki bu yıl Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısının, 3 milyonu aşması bekleniyor. Bembeyaz, ışıltılı kaplama dişlerle ülkelerine dönenler ise deneyimlerini sosyal medyada paylaşıyor.

Türkiye’de yapılan dişler ile özgüvenini geri kazandığını söyleyenler hastalar kadar, ülkesine döndüğünde komplikasyonlarla uğraşmak zorunda kalanların olumsuz paylaşımları da sosyal medyada dikkat çekiyor. Hatta Tiktok’ta milyonlarca kez izlenen hasta videoları görmek mümkün.

İngiltere’de Love Island yarışmasını kazanan Jack Fincham’ın, bir sabah programında Türkiye’de yaptırdığı dişlerden pişman olduğunu açıklaması dikkatleri bu yöne çeken unsurlardan biri oldu.

BBC kanalı ise Turkey Teeth isimli bir belgesel yayınladı. Program, güzel bir gülümsemeye sahip Dr. Trishala Lakhani tarafından hazırlandı. Kendisi bir diş hekimi olmasının yanı sıra aynı zamanda Miss Universe GB finalistlerinden, yani bir güzellik kraliçesi.

Dr. Trishala Lakhani, belgesel için kendi diş fotoğraflarını Türkiye’den 150 ve Birleşik Krallık’tan 50 kliniğe yolluyor. Türkiye’den 120 ve Birleşik Krallık’tan 34 cevap alıyor. Sonuçlar ise oldukça çarpıcı, Birleşik Krallık’tan hiçbir klinik bu öneriyi getirmese de Türkiye’den 70 klinik, kendisine kron/veneer tedavileri öneriyor. Bu işlem, dişlerin yüzde 60-70’nin traşlanması anlamına geliyor.

Dr. Lakhani, belgeselde Türkiye’den gelen 2 yanıtı da okudu. Birinde, “Tüm ağızda 28 zirkonyum kuron yapılmalı, 2 gün ayırın yeter” deniyor. Diğer bir Türk hekim ise “Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, dişleriniz iyi durumda” diye yanıt veriyor. Program, Türkiye’ye gelmeyi düşünen hastalar kadar, Türkiye’de sağlık turizmine standartlar getirmeyi hedefleyenler için de dikkate değer.

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.