Dentiss Logo

Türk Diş Hekimi’nden İngiltere’ye Dava

ATSEF bünyesinde İngiltere’de kurulan İngiliz-Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden (ATHPA - Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association) Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu İngiltere’de Türk diş hekimlerinin muayenehane açmasına izin verilmemesini mahkemeye taşımaya karar verdi
19.04.2012       00.41.33
Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) Avrupa’da yaşayan Türk diş hekimi ve doktorlarının Avrupa Birliği sınırları içerisinde çalıştırılmamasıyla mücadele ediyor.

Son olarak ATSEF bünyesinde İngiltere’de kurulan İngiliz-Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden (ATHPA - Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association) Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu İngiltere’de Türk diş hekimlerinin muayenehane açmasına izin verilmemesini mahkemeye taşımaya karar verdi.

İngiltere’yi Ankara anlaşmasına uymamakla suçlayan Bekerecioğlu hakkını aramak için dava açıyor. Bekerecioğlu’nu diğer Türk sağlık çalışanlarının izleyeceği belirtildi.

LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TAM DESTEK

Türk sağlık çalışanlarının İngiltere’de yoğunlaştırdığı bu mücadeleye Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği de destek veriyor. Ankara anlaşması uyarınca Türkler İngiltere’de ticaret yapabilirken diş hekimleri gibi diğer Türk sağlık çalışanlarına da İngiltere’de faaliyet gösterme izni verilmiyor. AB üyesi her hangi bir ülkeden bir doktor ya da diş hekimi diploma denkliği aranmadan AB’nin her hangi bir ülkesine gidip sağlık hizmeti verebiliyor.

Türk diş hekimleri bu ayrımcılığa karşı haklarını hukuki zeminde aramaya hazırlanıyor. Bir Türk diş hekimi İngiltere’de muayenehane açmak isterse İngiltere Diş Hekimleri Derneği’ne üye olması isteniyor. Ancak iddiaya göre dernek Türkleri üye olarak kabul etmek için denklik sınavının geçilmesini istiyor. Yine iddiaya göre denklik sınavında yazılı sınav geçilse bile mülakatta Türkler üye olarak alınmıyor ancak bir Macar ya da Bulgar diş hekimi izinsiz çalışabiliyor.

Kaynak: dipnot.tv

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.