Dentiss Logo

Türk Diş Hekimi, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Türk diş hekimleri gerek geliştirdikleri yenilikçi tedavi yöntemleriyle gerekse akademik çalışmalarıyla dünyada ses getiriyor. Endodonti Uzmanı Doç. Dr. Taha Özyürek, Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı. Doç. Dr. Özyürek, 7 milyon bilim insanı arasında yüzde 2’lik dilimde.
01.02.2021       11.26.29

Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ çalışması PLOS Biology Dergisi’nde yayınlandı. Sıralama, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansları değerlendirilerek, 1996-2019 yılları arasında Scopus Özeti ve Atıf Veri Tabanı’dan elde edilen verilere göre yapıldı. Bilim insanlarının, bireysel çalışma alanlarına göre 22 bilimsel alan ve 176 alt bilim dalında sınıflandırıldığı sıralamada, "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" şeklinde iki adet liste oluşturuldu.

Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından Endodonti Uzmanı Doç. Dr. Taha Özyürek, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yüzde 2’lik dilime girerek başarısıyla adından söz ettiriyor. Yedi milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime 160 bin araştırmacı girmeye hak kazandı.

REKLAM

Doç. Dr. Taha Özyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu başarıda kilit rol oynayan tüm ekip arkadaşlarıma ve çalışmalarımda benden desteklerini bir an olsun esirgemeyen aileme teşekkürü borç bilirim. Ülkemin bilim insanları yaptıkları çalışmalarla dünyada daha fazla ses getirmeye başladı. Her şeyden önce ülkem ve Türk diş hekimliği adına gururluyum.” dedi.

Taha Özyürek Kimdir?

Doç. Dr. Taha Özyürek Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Endodonti Anabilim Dalı’nda 2015 yılında doktorasını tamamladı. 2018 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Endodonti Anabilim Dalı’na doktor öğretim üyesi olarak atandı. 2018 yılının Ekim ayında doçent unvanı aldı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde nikel titanyum eğeler ile ilgili yayınlanmış 50’nin üzerinde makalesi bulunmaktadır. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Endodonti Derneği (TED), İtalya Endodonti Derneği (SIE), Amerika Endodontistler Birliği (AAE) ve Avrupa Endodonti Derneği (ESE) aktif üyesidir.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam


Akın ARKÜN
04.04.2021 23.40.13

Tebrik ederim.Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.