Dentiss Logo

Türk Bilim İnsanından Dental İmplant Tedavisinde Yeni Buluş

Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm ve ekibi, kendi alanında oldukça başarılı bir tekniği dünya literatürüne kazandırdı. Yeni buluş, dental implant tedavilerinde tedavi süresini kısaltırken cerrahi operasyonun üç boyutlu olarak ayarlanabilmesini de mümkün hale geliyor.
12.05.2018       11.56.15
Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden olan ve çalışmalarına Chicago Illinois Üniversitesi’nde de devam Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm, ekibiyle birlikte yeni bir dental implant yöntemi olan Diş İmplant Fideleme Tekniği’ni 13 Mart 2018’de Kraniyofasiyal Cerrahi Dergisi’nde yayımlayarak dünya literatürüne kazandırmış oldular.

Dental implant uygulamaları için hastaların ideal bir kemik genişliği ve yüksekliğine sahip olması gerekiyor. Ancak hastaların büyük çoğunluğunda kemik genişliği ve kalınlığı yetersiz olduğundan öncelikle hastaların kemiklerinin genişletilmesi gerekiyor. Bu durum, hastaların uzun süre dişsiz gezmesine ve birçok cerrahi uygulamaya maruz kalmasına neden oluyor.

Bu sorunu çözmek isteyen Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm, Yrd. Doç. Dr. Burak Kutlu, Dr. Samir Göyüşhov ve Dr. Bünyamin Çalışan ile birlikte yeni bir implant yöntemi olan Diş İmplant Fideleme Tekniği’ni geliştirdi.

İki farklı cerrahi yöntemi, tek bir uygulamada birleştiren ekip, implantı ağızın kullanılmayan başka bir bölgesine tohumlanır gibi yerleştirerek büyümesini sağladı. Sonrasında aynı implantı kemik yetersizliği ve eksikliği olan çene bölgesine hızlı bir sürede nakil ederek, hastanın diş eksikliği sorununu kısa sürede ortadan kaldırmayı başardılar.

Yeni yöntem, yetersiz çene kemiği olan bireylerin implant tedavilerinden daha hızlı sonuç almasına olanak sağlarken implantın işlem sırasında üç boyutlu olarak istenilen şekilde ayarlayabilmesine da avantaj sağlıyor.

Haber: Elif Taman (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.