Dentiss Logo

Tıbbi Cihaz Sektörü Aşılamada Öncelikli Grupta

Tıbbi Cihaz Sektörü, tedarik zincirinin aksamaması ve sağlık hizmetlerinin devamlılığı açısından büyük önem taşıyor. Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği’nden yapılan açıklama ile bu sektördeki çalışanların aşıda öncelikli grupta yer aldığı duyuruldu.
18.01.2021       15.28.33

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’ye ulaşan 3 milyon doz aşı uygulanmaya başladı. Çin şirketi Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısı için planlama, ülke genelindeki sağlık çalışanları ile başlayacak şekilde yapıldı. Bu önceliğe göre kamu, özel, üniversite, vakıf vb. sağlık kurumlarında çalışanlar, tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri ile tüm eczane çalışanları öncelikli grupta aşılanacak.

Türkiye’de şu ana kadar 800 binin üzerinde kişi aşılandı. Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (DİŞSİAD) yapılan açıklamada Tıbbi Cihaz Sektörü çalışanlarının da öncelikli sırada olduğu duyuruldu. Açıklamada “Başkanımız Erkan Uçar, Başkan Yardımcımız Selami Yaman ve Genel Sekreterimiz Erol Soydan’ın Sağlık Bakanlığı’na yaptıkları ziyaretlerde, tıbbi tedarik zincirinin aksamamasının; verilen sağlık hizmetlerinin devamlılığı açısından önemine değinilmişti.

Yapılan ziyaretle Sağlık Tesisleri ve Sağlık Profesyonellerine hizmet veren dental sektör de dahil olmak üzere tüm tıbbi cihaz sektörü mensuplarının, aşılamada öncelikli yer almasının tüm sağlık sistemi açısından önemi vurgulanmıştı.

Tıbbi Cihaz Yetkili Satış Merkezi’nde aktif “Sorumlu Müdür, Satış ve Tanıtım Elemanı ve Klinik Destek Elemanı” olarak tanımlı görünen kişiler de öncelikli Covid-19 aşılama programına alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

Firmaların sorumlu müdürleri veya tesis yöneticileri, öncelikli aşı kapsamında yer alan personel listesine bu linkten ulaşabilir. Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapılıyor. Aşı listesinde adı görünmeyen sağlık ve tıbbi cihaz sektörü çalışanları, sıkça sorulan sorular bölümündeki bilgileri takip ederek kayıtlarını düzeltebilirler.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.