Dentiss Logo

Tıbbi Atıklar Büyükşehir Belediyesi Tarafından Toplanacak

İstanbul Dişhekimleri Odası, tıbbi atıkların 1 Ocak İtibariyle Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanacağını duyurdu.
14.08.2014       09.26.16
İstanbul Dişhekimleri Odası, 20 yataktan az ve yataksız sağlık kuruluşlarının tıbbi atıklarının toplanması, taşınması işinin 1 Ocak’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceğini, ağız diş sağlığı hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının 31 Ekim tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme yapmaları gerektiğini aşağıdaki açıklama ile duyurdu.

“Değerli meslektaşlarımız,

İstanbul İl Mahalli Çevre Kurulu’nun (İMÇK) 14.04.2014 tarih ve 140 sayılı kararı ile 20 (yirmi) yataktan az ve yataksız sağlık kuruluşlarının tıbbi atıklarının toplanması, taşınması işi 01.01.2015 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülecektir.

Bu bağlamda, ağız diş sağlığı hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının (muayenehane, poliklinik, merkez) 31.10.2014 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile tıbbi atıklarının toplanması ve taşınması için sözleşme yapmaları gerekmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde sistemin nasıl işleyeceği, sözleşme için hangi evrakların gerekli olduğu, sözleşmenin nasıl yapılacağının Ekim ayı başına kadar belirleneceği yetkililerce ifade edilmiştir.

Konu Yönetim Kurulumuzca takip edilmekte olup meslektaşlarımız sürece ilişkin yeniden bilgilendirilecektir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

İstanbul Dişhekimleri Odası
Yönetim Kurulu”


İstanbul İl Mahalli Çevre Kurulu’nun (İMÇK) 14.04.2014 tarih ve 140 sayılı kararı





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.