Dentiss Logo

Tıbbi Atık Yönetim Planınız Hazır mı?

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine göre, Tıbbi Atık Yönetim Planınızı hazırlayıp uygulamaya koymanız için son gün 25 Temmuz 2017
01.06.2017       17.07.38
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, bu yılın başında, 25.01.2017 tarih ve 29959 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ancak Yönetmeliğin 22. ve Geçici 1. Maddesi uyarınca, Tıbbi Atık Yönetim Planını hazırlaması için hekimlere, 25.07.2017 tarihine kadar süre verildi.

BÜTÜN DİŞ HEKİMLERİ YÜKÜMLÜ

Tıbbi atıkların kaynağında ayrı toplanması ve biriktirilmesi, atıkların toplanması ve taşınmasında kullanılacak ekipman ve araçlar, atık miktarları, toplama sıklığı, toplama rotası, geçici depolama sistemleri, toplama ekipmanlarının temizliği ve dezenfeksiyonu, kaza anında alınacak önlemler ve yapılacak işlemler, bu atıkların yönetiminden sorumlu personel ve eğitimleri başta olmak üzere detaylı bilgilerin yer aldığı ‘Tıbbi Atık Yönetim Planını, hazırlamak ve uygulamakla bütün diş hekimleri yükümlüdür.

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğin göre, Tıbbi Atık Yönetim Planının her yıl güncellenerek sağlık kuruluşlarında dosyalanması gerekiyor. İlk planın hazırlanması ve uygulamaya konulması için de, 25 Temmuz 2017 son gün olarak belirlenmiş bulunuyor.

YÖNETMELİK ve ÖRNEK PLAN

Tıbbi Atık Yönetmeliğine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından hazırlanan muayenehane, ağız diş sağlığı poliklinik ve merkezlerinde kullanılabilecek örnek ‘Tıbbi Atık Yönetim Planı’nı bu linkten indirebilirsiniz.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.