Dentiss Logo

Tıbbi Atık Toplama Sözleşme Şartları Yeniden Belirlenecek

Ağız diş sağlığı hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının tıbbi atıklarının toplanması, taşınması için  31 Ekim tarihine kadar belediye ile yapmaları gereken sözleşme tarihi ertelendi.
08.10.2014       16.12.15
İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), 20 yataktan az ve yataksız sağlık kuruluşlarının tıbbi atıklarının toplanması, taşınması işinin 1 Ocak’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceğini, ağız diş sağlığı hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının 31 Ekim tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme yapmaları gerektiğini daha önce duyurmuştu.

Yeniden yapılan açıklama ile Ekim ayı başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, sözleşme için hangi evrakların gerekli olduğu, sözleşmenin nasıl yapılacağının henüz belli olmadığı, konuya ilişkin karar toplantısının 27 Ekim tarihinde yapılacağı bilgisi İDO tarafından açıklandı.

Yapılan yeni açıklamada; İBB ile yapılacak sözleşmelerin 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olacağı, daha önce 31 Ekim tarihine kadar İBB ile sözleşme yapılması gerektiğine ilişkin yazıların dikkate alınmaması gerekliliği belirtildi.

Değişiklik İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu tarafından takip edilmektedir.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.