Dentiss Logo

TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’ni Düzenledi

Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, 28 Mayıs Perşembe günü, yurtiçinden ve yurtdışından pek çok ziyaretçinin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
02.06.2015       18.08.19

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası başlayan açılış törenini birlikte sunan Prof. Dr. Sedat Küçükay ve Yrd. Doç. Dr. Elif Çiftçioğlu, açılış boyunca diş hekimliği mesleğinin güncel sorunlarına, diş hekimliği fakültelerinin durumuna, hasta bilgilerinin gizliliğine, ironik ve mizah dolu bir üslupla değindiler.

Kongre açılış törenine, TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri, FDI Seçili Başkanı Dr. Patrick Hescot, FDI Geçmiş Dönem Başkanı Dr. Michele Arden, FDI Sözcüsü Dr. Gerhard Konrad Seeberger, FDI Konsey Üyesi Dr. Ihsane Ben Yahya, Arnavutluk Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Dorjan Hysı, Azerbaycan Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Rena Alıyeva gibi yurtiçinden ve yurtdışından pek çok katılımcı katıldı.

Ulusal ve uluslararası 2.000’i aşkın diş hekimi kaydının olduğu Kongre’de 122 yerli, 35 yabancı konuşmacı, aynı anda 5 salonda olmak üzere, 126 oturum ve 19 kursun olduğu bilimsel program hazırlandı. 4800 m2’yi aşan ve tüm yenilikleri sergileyen 145 yerli, 22 yabancı olmak üzere toplam 167 firmanın yer aldığı fuar alanında, firmaların kursları ve çeşitli etkinlikleri de düzenlendi. Ayrıca sosyal programlara da yer verilen Kongre’de, keman sanatçısı Canan Anderson ve dansçılar performanslarını sergiledi. Akşam saatlerinde düzenlenen gala yemeğinin ardından, Candan Erçetin sahneye çıktı.

İkinci gün öğle arasında ise, yazar Ahmet Ümit’le söyleşi yapıldı. Yazar söyleşi sonrasında kitaplarını imzaladı. Kongre’nin ikinci günü akşamı klasikleşen boğaz gezisi yapıldı. Kongre sosyal etkinlik kapsamında ayrıca üçüncü gün 1 saatlik yoga seansı da düzenlendi.



5. ‘Komşu Ülkeler Diş Hekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu’ Toplantısı Yapıldı

TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında, Türkiye ile coğrafi, tarihi, sosyal, mesleki ve kültürel olarak komşu olan ülkelerle diş hekimliği mesleği alanında fikir alışverişinde bulunmak, bilimsel ve ekonomik işbirliğini arttırmak amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen, 19 ülke birlik başkanı ve temsilcisinin katıldığı ‘Komşu Ülkeler Diş Hekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu’ Toplantısı, 29 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ağaoğlu, Gökmen Kenan Özdal ve Doç. Dr. Hande Şar Sancaklı’nın katıldıkları toplantıya; Arnavutluk Dişhekimleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Dorjan Hysı, Azerbaycan Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Rena Aliyeva, Bosna Hersek Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Maida Ganibegovic-Selimovic ve pek çok katılımcı katıldı.



Prof. Dr. Yücel, yaptığı açılış konuşmasında, bugüne kadar yapılmış olan Komşu Ülkeler İşbirliği Platformu Toplantılarının kısa bir değerlendirmesini yaptı. Yücel konuşmasında, Platforma üye Birlikler arasındaki işbirliğini güçlendirmek üzere, Platformun amaç ve çalışma esaslarını içeren bir protokolü tüm üyelerin onayına sundu. Onaylanan Protokol, 19 ülkenin imzasıyla kabul edildi.

Sponsorlara Teşekkür Plaketi

TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapanışında, kongre ana sponsorları Signal, Colgate, İpana /Oral B, Sensodyne, Listerine ve TEB yetkilileri sahneye davet edilerek birer teşekkür plaketi sunuldu. Daha sonra sahneye TDB Merkez Yönetim Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Merkez Denetleme Kurulu üyeleri davet edildi. TDB'nin 30. yılı münasebetiyle 30 diş hekimi, TDB 22. Uluslararası İzmir Dişhekimliği Kongresi’ne 30 kişinin %50 indirimle katılmalarına yönelik kura çekilişi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Taner Yücel ile diş hekimi A. Murat Ersoy tarafından sırasıyla Oda Başkan ve yöneticileri, Organizasyon Komitesi üyeleri, İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri, TDB İdare Müdürü ve çalışanları, İstanbul Dişhekimleri Odası İdare Müdürü sahneye davet edilerek katkılarından ötürü teşekkür edildi.

Son olarak yapılan hediye çekilişinde fuara katılan ve kapanış töreninin sponsorluğunu üstelenen Güney Diş, Kavo Kerr, 3M Espe ve GC firmalarının verdiği hediyeler, yapılan çekilişle sahiplerini bulurken bir veda konuşması ile kongre kapanışı yapıldı. 







YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.