Dentiss Logo

TAOMS 2020 Kongresi 27 Eylül’de Başlıyor

Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği’nin 27. Uluslararası Bilimsel Kongresi 27 Eylül - 30 Eylül 2020 tarihlerinde dijital olarak gerçekleştirilecek. Kongre programını www.taoms2020.org adresinden incelemek ve kayıt yaptırmak mümkün. Kendi alanında otorite olmuş konuşmacıları, katılımcılar ile buluşturacak olan kongre hakkındaki bilgileri, TAOMS Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı’na sorduk.
25.09.2020       16.07.55

Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği olarak düzenlediğiniz TAOMS 27. Uluslararası Bilimsel Kongresi bu yıl ilk kez dijital olarak gerçekleştiriliyor. Etkinliğin önemi, katılımcılara kattıkları hakkında neler söylemek istersiniz?

Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç: Bu sene uluslararası kongremizi Bodrum’da düzenlemeyi planlamıştık, ancak pandemi koşulları nedeniyle ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye kararları doğrultusunda online platformda yapmayı uygun gördük. Yüz yüze bir kongre yapamasak da söz verdiğimiz üzere bilgi paylaşımı ve meslektaşlarımızın motivasyonu açısından bir bilimsel toplantı yapmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

TAOMS 27. Uluslararası Bilimsel Kongresi kapsamında gerçekleştirilecek dijital etkinlikler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı: Yüz yüze planlanan kongre içeriğine göre online kongreler maalesef daha kompakt planlanmak zorundadır. Kongremizde ulusal ve yabancı davetli konuşmacılar, güncel konuların ele alınacağı ve klinik deneyimlerini paylaşacakları sunumlar yapacaklardır. Bunun yanı sıra özellikle genç meslektaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği 100’ün üzerinde sözlü sunum ve poster yer alacaktır. ‘Masterclass’ başlığı altında kemik ogmentasyonu ve mikrocerrahi tekniklerine yönelik uygulama eğitimi olacaktır. Ayrıca en iyi sözlü sunum ve poster ödülü kazananlar belirlenecektir.

Pandemi devam ederken dijital kongrelerin gerçekleştirilmesi, bilimsel çalışmaların sürdürülmesi açısından oldukça önemli. Bu konuda değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç: Yüz yüze yapılan kongreler meslektaşlar arasında bilgi alışverişinin yanında sosyal ilişkilerin ve iletişim ağının genişletilmesi açısından da önemli bir ortam sağlamaktadır. Pandemi nedeniyle bu süreçte planlanan birçok kongre ya iptal edildi ya da online olarak planlandı. Biz açıkçası planladığımız bir etkinliği iptal etmek yerine, branşımızın tek organizasyonu olarak online kongre yapmayı uygun gördük. Böylece online kongreler, bilimsel devamlılık açısından önemli bir boşluğu doldursa da pandemi sonunda normal kongrelerimize dönmeyi arzu ederiz.

Bu seneki programda öne çıkan başlıklar ve konuşmacılar nelerdir? Kongre içeriğinde neler var?

Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı: Kongremiz, davetli konuşmacılarımızın sunumları ve serbest bildiriler açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Çene cerrahisinin hemen her uygulama alanına yönelik bir sunumun yer almasına özen gösterdik. Branşımızda dünya çapında tanınan yabancı konuşmacılarımızın hem güncel bilgilerini paylaşmaları, hem de pratik deneyimlerini aktarmaları açısından dinleyicilere çok faydalı olacaklarını düşünüyoruz. Ayrıca ulusal konuşmacılarımızın cerrahi pratiğine yönelik sunumları, meslektaşlarımızın klinik açıdan yeni ufuklar kazanmalarına yardımcı olacaktır.

Son kayıt tarihi ne zaman?

Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı: Aslında son kayıt tarihini 25 Eylül olarak ilan etmiştik, ancak kongrenin online olması nedeniyle dileyenler kongre süresince de web sitemiz olan www.taoms2020.org adresinden kayıt yaptırabilir ve bilimsel programa ulaşabilirler. Ayrıca taoms1985 instagram adresinden kongre sürecini ve derneğimiz faaliyetlerini takip edebilirler.

Eklemek istedikleriniz?

Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç: Tüm meslektaşlarımızı online kongremize katılmaya davet ediyoruz. Online kongreler hepimiz için yeni bir deneyimdir. Bu deneyimi, geniş bir katılımla paylaşmayı çok isteriz.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.