Dentiss Logo

Stomatoloji Kongresi Belgrad’da Yapılacak

Balkan Stomatoloji Derneği, uluslararası çapta 19. kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenecek kongrenin tarihleri 24-27 Nisan.
18.02.2014       18.05.16
19. Uluslararası Balkan Stomatoloji Derneği Kongresi (BaSS), Sırbistan’ın en görkemli ve en büyük şehri olan, geniş bir plato üzerine kurulu başkent Belgrad’da düzenlenecek. Kongreye Balkan coğrafyası ağırlıklı olmak üzere çok sayıda ülkeden katılım olması bekleniyor.

Ağız boşluğu ve ilgili oluşumların hastalıklarını, bunların nedenlerini, tanı ve tedavilerini inceleyen tıp dalı olan stomatoloji üzerine düzenlenecek kongrede şu konu başlıkları ele alınacak: toplum diş hekimliği, biyomateryaller ve cihazlar, endodonti, sabit protezler, gerondotoloji, hastane diş hekimliği, lazer, yeni teknolojiler, oral tanı ve radyoloji, implantoloji, ağız hastalıkları, patoloji, ağız-diş-çene hastalıkları ve cerrahisi, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, koruyucu diş hekimliği, çıkarılabilir protezler, restoratif diş hekimliği. Kongeden önce hazırlık kursları da yapılacak.

BaSS Genel Başkanı Yrd. Prof. Dr. Nikolai Sharkov, Balkan ülkeleri ve diğer ülkelerden diş hekimlerinin sürekli mesleki gelişim kapsamında katılımlarını beklediklerini dile getirerek, “Forumun sadece Balkan Yarımadası'nın değil, Avrupa'nın da bu yıl için en önemli diş hekimliği bilimsel etkinliğine dönüşeceğinin farkındayım. 20 yıl sonra bölgemizin, tüm dünyanın dikkatini çekmesinden ötürü mutluyum. Kongrede bilimsel program, konferanslar, sözlü sunumlar, poster sunumları ve kurslar olacak. Konuşmacılar; çağdaş önleyici tedavileri, en modern uygulamaları, bilimsel diş hekimliğini sunacak.”

Kongrede Türkiye’den konuşmacı olarak yer alacak Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şenay Canay, “Ağır Hasar Görmüş Dişlerde Estetik Yaklaşımlar” hakkında bilgilendirmede bulunacak. Sunum yapacak diğer bilim insanları ise; Prof. Dr. John Nicholson, Prof. Dr. Joshua Moshonov, Prof. Dr. Ljubo Marion, Prof. Dr. Rebeka Rudolf, Prof. Dr. Vaska Vandevska Radunović, Prof. Dr. Miodrag Stojković, Dr. Nick Lygidakis, Prof. Dr. Bart Van Meerbeek, Prof. Dr. Domeniko Ciavarella, Prof. Dr. Przemyslav Grodecki, Prof. Dr. Zoran R. Vulićević, Dr. Paul Gerloczy, Prof. Dr. Zoran Lazić, Prof. Dr. Aneta Atanasovska Stojanovska, Prof. Dr. Norina Consuela Forna, Prof. Dr. Konstantinos Michalakis, Prof. Dr. Jin Hyoung Cho, Dr. Marko Nikolić, Prof. Dr. Konstantinos Michalakis, Prof. Dr. Elisabeth Koulaouzidou, Prof. Dr. Smiljka Cicmil ve daha çok sayıda isim.

Sosyal programda ise ilk günü akşamı resepsiyon yemeği, ikinci günü akşamı gala yemeği organize edilecek. Böylece dünya genelinden katılımcılar bir araya gelerek keyifli iki farklı akşam geçirecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.