Dentiss Logo

Sivas’ta Yerli İmplant Üretildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas’ın önemli sanayi kuruluşlarından Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) iş birliğiyle yerli implant üretme projesi hayata geçirildi. Proje hakkındaki bilgileri ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca verdi.
06.07.2020       17.31.40

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Görler’in, Sivas’ın önemli sanayi kuruluşlarından Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) ile yaptığı iş birliğiyle yürüttüğü yerli implant üretme projesi duyuruldu.

Tamamen yerli ve millî imkânlarla dental implantların üretildiğini söyleyen Doç. Dr. Görler, ürünün ülkemizin sağlık alanındaki ivmeli yükselişine ciddi katkı sunacağını, ESTAŞ’ın yüksek teknolojisi ve donanımlı ekibi ile güzel bir sonuç alındığını ifade ederken, Almanya ile başlayan anlaşma ve ihracatının tüm dünyaya yayılmasını hedeflediklerini belirtti.

Dental implant sistemlerinin diğer implantlardan farklılıkları, ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca tarafından tanıtıldı. İmplant alt yapı ve üst yapısının üretiminde kullanılan malzemesinin, implant üretiminde kullanılan titanyum malzemelerin en elit üyesi olduğunu belirten Karaca, yaklaşık 100 farklı reçete sonucu ortaya çıkarılan proses şartının benzersiz kemik tutulumu için gerekli şartları sağladığını belirtti. Bahadır Karaca, ürünün diğer artıları arasında çeşitliliği, yiv yapıları ve bağlantı sistemleri ile de ön plana çıktığını belirtti. Yaklaşık 6 yıllık altyapı geliştirme ve 1,5 yıllık yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda şu anda dünyanın en ince ve en küçük internal bağlantılı implant sistemini tasarlayıp ürettiklerini de belirtti.

Üretilen dental implantların, biyomekanik, biyouyumluluk, klinik çalışmaların ve diğer testlerin akredite kuruluşlar tarafından yapılan testlerde başarı ile sürdürüldüğünü aktaran Karaca, ayrıca üretilen ürünlerin Sağlık Bakanlığı sisteminde de kayıtlı olduğunu, diş eksikliği olan hastalara güvenle uygulanabileceğini belirtti. Üretimi yapılan dental implantların 7 farklı patent başvurusuna sahip olduğunu ve 6 farklı bilimsel yayın çalışmasının da eş zamanlı devam ettiğini toplantıda aktardı. Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarının ivmeli bir şekilde devam ettiğini ve implant konusunda destekleyici ve farklılıklar içeren çalışmalara da başladıklarını belirten ESTAŞ Medikal ekibi ayrıca kendilerinin tasarladıklarını ve üretim aşamasında olan yeni nesil eklemeli imalat teknolojisine uygun üç boyutlu metal yazıcılar ile kişiye özel implantları da üreteceklerini belirtti.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.